Μια περίεργη «συγκατοίκηση» βρίσκουμε στον Άγιο Βασίλειο. Το ίδιο προαύλιο μοιράζεται η εκκλησία αλλά και το δημοτικό σχολείο, με τις αίθουσες να βρίσκονται περιμετρικά του ναού.

Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλές φορές οι μαθητές να γίνονται κοινωνοί των Θείων Μυστηρίων, είτε πρόκειται για βάπτιση και γάμο είτε για κηδεία.

Κάτι τέτοιο συνέβη και το πρωί της Τετάρτης, όταν οι μαθητές του δημοτικού που εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν στο προαύλιο, είδαν να περνάει μπροστά τους ένα φέρετρο. Αυτό δεν είναι κάτι το περίεργο όπως μας ενημέρωσαν γονείς των παιδιών, όμως εκφράζουν την ανησυχία τους για κάτι άλλο.

Λόγω του κορωνοϊού, το μεγαλύτερο μέρος των παρισταμένων στην κηδεία έμειναν έξω από τον ιερό ναό. Οι γονείς εκφράζουν τους φόβους τους για το τι μπορεί να συμβεί εάν κάποιος είναι θετικός στον ιό και τον διασπείρει στους μαθητές.

Οπως λένε, οι ίδιοι δεν μπορούν να μπουν μέσα στο σχολείο για να αφήσουν τις τσάντες των μαθητών στα θρανία τους, όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες, όμως την ίδια στιγμή, στο προαύλιο του σχολείου μαζί με τους μαθητές μπορούν να συνευρεθούν αρκετοί άγνωστοι.

Πηγή: Πελοπόννησος