Πρώτη μέρα για την αγορά της Πάτρας, χωρίς sms και μηνύματα, με προσοχή όμως, με μάσκες, με αποστάσεις και τήρηση των όρων των πρωτοκόλλων που ισχύουν για το λιανικό εμπόριο.

Στα καταστήματα της Πάτρας ξημέρωσε μία άλλη μέρα, μέσα σε αυτό το διάστημα της πανδημίας που συνεχίζεται και προφανώς έχει ακόμα δρόμο μπροστά του, όσο αισιόδοξοι και αν θέλουμε να είμαστε.

Η παύση των μηνυμάτων έφερε μία αισιοδοξία στην αγορά της Πάτρας και μία μεγαλύτερη κινητικότητα που όμως δεν μετουσιώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε ψώνια.

Όμως σίγουρα ο κόσμος, καταναλωτές, έμποροι και εργαζόμενοι, την αυτή την πρώτη μέρα της κατάργησης των μηνυμάτων, έδειξαν να έχουν μία καλύτερη ψυχολογία και να ελπίζουν περισσότερο.

«Τα μέτρα με τα μηνύματα επιτέλους παύουν και ήταν καιρός για να σταματήσει ένας μέτρο που δεν χρησίμευε σε πολλά πράγματα, αντίθετα περιόριζε τον κόσμο στο να κάνει τις αγορές του» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος.

«Είχαμε πει από την αρχή ότι τα μικρομεσαία καταστήματα του λιανικού εμπορίου δεν αποτέλεσαν ποτέ εστίες μετάδοσης του ιού και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη, από την μέρα που ανοίξαμε και μετά.

Κατά συνέπεια δεν υπήρχε κανένας λόγος για περιοριστικά μέτρα αυτού του τύπου που έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την ζωή των συναδέλφων και του καταναλωτικού κοινού.

Πλέον υπάρχει πλήρης ελευθερία, όμως, άπαντες δείχνουν προσοχή, τηρώντας τους όρους του πρωτοκόλλου. Κι συνεχίζουμε ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες, με αισιοδοξία» καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.