Αντιδράσεις φέρνει μια τροπολογία της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στον εμπορικό κόσμο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού - Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας: « Στο ΦΕΚ 1944 13/5/2021 για «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας …» αναφέρεται για το λιανεμπόριο η «Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου  κατ' εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης!»

Ο ιός πεθαίνει τις Κυριακές μέσα στα πολυκαταστήματα! Είχαμε τέτοια πατέντα και τον αφήσαμε τόσον καιρό να μας βασανίζει! Οι μάσκες έπεσαν. Οι πολυεθνικές απαιτούν και οι υπουργοί "νομοθετούν".

Η υγειονομική κρίση έχει αποτελέσει πρόσχημα και ευκαιρία προώθησης των πιο σκοτεινών μνημονιακών επιδιώξεων για πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και ξεκαθαρίσματος της αγοράς από τις «ενοχλητικές» μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να ανοίξει ο δρόμος πλήρους μονοπωλιακής κυριαρχίας των πολυεθνικών αλυσίδων.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους καταναλωτές να τους γυρίσουν την πλάτη και να ματαιώσουν τα σχέδια τους.  Ούτε ένα τοπικό κατάστημα ανοικτό την Κυριακή. Ούτε ένα Ευρώ από τους καταναλωτές στις πολυεθνικές αλυσίδες. Ποτέ την Κυριακή».