Ανάμεσα στους Έλληνες που βρέθηκαν στο Ισραήλ τις τελευταίες ώρες όπου ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, ήταν και ο πατρινός μουσικός – τρομπετίστας, Περικλής Αλιώπης.
Ο πατρινός μουσικός είναι στο συγκρότημα του Νίκου Βέρτη και αυτός μαζί με άλλους 29 μουσικούς μέλη της μπάντας του δημοφιλούς τραγουδιστή, ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ για τις δυο προγραμματισμένες συναυλίες που θα έδιναν.
Είναι γνωστό ότι στο Ισραήλ λατρεύουν τη μουσική και ο Νίκος Βέρτης είναι ένας από τους αγαπημένους τους. Όμως οι συναυλίες αυτές δεν έγιναν ποτέ και οι μουσικοί του πολυμελούς συγκροτήματος έζησαν μία δυσάρεστη εμπειρία που θα τη θυμούνται για αρκετό καιρό.
Το πρώτο σοκ για τον Περικλή Αλιώπη ήρθε στο αεροδρόμιο του Μπεν Γκούριον.
«Είμασταν στο αεροδρόμιο και αφού είχαμε κάνει το pcr που απαιτείται για να εισέλθει κανείς στην χώρα, ξαφνικά ακούσαμε σειρήνες και είδαμε τον κόσμο να τρέχει.
Όπως καταλαβαίνετε το πρώτο σοκ ήταν αυτό για μας. Ήμασταν έτοιμοι να αναχωρήσουμε, όμως, βλέποντας τον κόσμο να τρέχει, καταλάβαμε ότι κάτι γίνεται.
Αμέσως έφτασε ο υπεύθυνος του αεροδρομίου που μας οδήγησε στο καταφύγιο του Μπεν Γκούριον όπου μείναμε εκεί μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση για αρκετή ώρα» περιγράφει ο Περικλής Αλιώπης μιλώντας στο patrasevents.gr.
Τελ Αβίβ! Η στιγμή του βομβαρδισμού! Οι σειρήνες βουϊζουν και ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος!
Τελ Αβίβ | Έξοδος από το καταφύγιο και (προσωρινό) τέλος βομβαρδισμών!
«Στη συνέχεια, οδηγηθήκαμε στο ξενοδοχείο που είχαμε κάνει κρατήσεις, ανήσυχοι μεν, αλλά πιστεύοντας ότι όλο αυτό είχε τελειώσει. Και ενώ είχαμε πέσει για ύπνο, ακούσαμε κατά τις 3 τα ξημερώματα νέες σειρήνες και βλέπαμε από τα παράθυρα του ξενοδοχείου βομβαρδισμούς.
Αμέσως μας οδήγησαν στο καταφύγιο του ξενοδοχείου, με τους υπευθύνους να μας καθησυχάζουν. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι το αεροδρόμιο είχε κλείσει, κάτι που μας ανησύχησε ακόμα περισσότερο.
Εντέλει, μετά από επαφές και συνεννοήσεις που έκανε η ελληνική πρεσβεία καταφέραμε και κλείσαμε μία πτήση, επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα».
Όλα αυτά ήταν πρωτόγνωρα για τους Έλληνες, όμως, δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή τους αφού όπως τους εξήγησαν βρίσκονταν σε προστατευόμενη ζώνη.
Πάντως, αυτό που τους έκανε τεράστια εντύπωση ήταν το πώς αντιμετώπισαν οι Ισραηλινοί το όλο θέμα, με απόλυτη ψυχραιμία, λες και ήταν ένα στοιχείο της καθημερινότητας τους.
Τέλος καλό, όλα καλά τόσο για τον πατρινό μουσικό, όσο και για τους συναδέλφους του που πήγαν στο Ισραήλ για να σκορπίσουν μέσα από τη μουσική τους κέφι και χαρά, και έζησαν μια κακή εμπειρία, φεύγοντας από εκεί ανήσυχοι και σε έναν βαθμό τρομοκρατημένοι.
Δείτε τα βίντεο από τον τοίχο του Μάνου Επιτροπάκη, μουσικού της μπάντας που ταξίδεψε στο Ισραήλ και τα οποία μας βάζουν στο κλίμα και μας δίνουν μια γεύση από τις στιγμές που έζησαν εκεί.