Ο ρόλος πρόκληση του Γιάννου που ολοκληρώνεται. Το τέλος του Μιλτιάδη. Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μιλά για τις Άγριες Μέλισσες και το φινάλε που θα έχει αυτή η ιστορία, στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα.

Ο ρόλος του Γιάννου ολοκληρώνεται. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτή τη διαδρομή των δύο ετών;

Σκεφτόμουν πώς πέρασαν πολύ ωραία αυτά τα δύο χρόνια παρά τη δυσάρεστη συγκυρία του κορονοϊού. Αισθάνομαι ευτυχία και χαρά για τον ρόλο του Γιάννου, που ολοκληρώνεται πλέον. Συγκίνηση δεν με έχει πιάσει ακόμη, φαντάζομαι ότι αυτή θα έρθει την τελευταία ημέρα του γυρίσματος.

Ο Μιλτιάδης αντιλαμβάνεται αυτό που βιώνει και βάζει τέλος στο δράμα που ζει, ώστε επιτέλους η ψυχή του να μπορέσει να βρει γαλήνη.

Ακριβώς. Ο Μιλτιάδης φτάνει στα όρια του πια. Θα κάνει τα πάντα ώστε να φανεί η αλήθεια, να δικαιωθεί ο γιος του, να ησυχάσει η ψυχή του και να γαληνέψει ο ίδιος.

Θα μοιραστεί με τους οικείους του τα συναισθήματά του και όσα τον βασανίζουν ψυχικά;

Οι οικείοι του δεν τον καταλαβαίνουν. Θεωρούν ότι είναι άρρωστος. Τον παροτρύνουν να παίρνει τα χάπια του. Ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να πατήσει γερά στα πόδια του και να τα καταφέρει χωρίς ιατρική βοήθεια. Οι δικοί του δεν καταλαβαίνουν την επιθυμία και τον αγώνα του Μιλτιάδη να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Είναι πάντα ένα βήμα πίσω από αυτόν και όχι δίπλα του. Ο Γιάννος είναι ουσιαστικά η συνείδηση και το μυαλό του.

Η οπτική του ρόλου έτσι όπως εξελίχθηκε φέτος και έχεις κληθεί να την υποστηρίξεις υποκριτικά φαίνεται πολύ δύσκολο…
Φέτος με βρίζουν όλοι γιατί είμαι κακός, αλλά είναι ωραίο γιατί υποκριτικά αναλαμβάνω κάτι διαφορετικό. Ο Γιάννος δεν είναι ένα φάντασμα είναι η σκέψη του Μιλτιάδη, η συνείδηση, οι τύψεις, οι ενοχές. Ο ρόλος είναι πρόκληση.

Ο Μιλτιάδης θα πεθάνει στο τέλος;

Θα φτάσει σίγουρα στη δικαίωση του γιου του. Με τι τρόπο θα γίνει δεν το γνωρίζω. Πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος. Έχει φτάσει στο πικ της η υπόθεση Μιλτιάδη-Γιάννου. Θα οδηγηθεί στο έσχατο σημείο κορύφωσης και θα τερματίσει η ιστορία.