Ο βοηθός της βασιλικής οικογένειας που κατηγόρησε την Μέγκαν Μαρκλ για εκφοβισμό, θα παραιτηθεί στα τέλη του χρόνου από την θέση του στο πλευρό του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Συγκεκριμένα, ο Τζέισον Νάουφ θα αποχωρήσει από τη θέση του ως διευθύνοντας σύμβουλος του Royal Foundation των Κέιμπριτζ στα τέλη του έτους. Ο Νάουφ ήταν γραμματέας επικοινωνιών των Σάσεξ όταν, τον Οκτώβριο του 2018, ανέφερε μέσω email τις ανησυχίες του σχετικά με την μεταχείριση της Μέγκαν Μαρκλ στο προσωπικό του – λέγοντας ότι εκφοβίζει πολλές γυναίκες μέλη της ομάδας του, αναγκάζοντας τουλάχιστον δύο να παραιτηθούν, με την εφημερίδα The Times να αποκαλύπτει τους ισχυρισμούς αυτούς στις αρχές Μαρτίου.

Αυτό ώθησε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να ξεκινήσουν έρευνα, ενώ ένας εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η «σαφής» άρνηση του Νάουφ ότι βοήθησε την Μέγκαν Μαρκλ να γράψει την επιστολή στον πατέρα της, τη βοήθησε να κερδίσει την δίκη ενάντια στην Mail on Sunday περί των πνευματικών δικαιωμάτων της επιστολής. Μάλιστα, η βρετανική ταμπλόιντ είχε δημοσιεύσει αποσπάσματα του εγγράφου.

Τι δήλωσαν για την παραίτησή του ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

Ο Αμερικανός σύμβουλος και βοηθός του Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον λέγεται ότι μετακομίζει στο εξωτερικό επειδή ο σύζυγός του ανέλαβε διπλωματική θέση στο εξωτερικό. Εργάστηκε σε μια σειρά θέσεων όπως στο γραφείο του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας έως το υπουργείο Οικονομικών της Χιλής και τη Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας, προτού ενταχθεί στο παλάτι του Κένσινγκτον και ηγηθεί της ομάδας Τύπου για τους Κέιμπριτζ και τους Σάσεξ. Είναι διευθύνων σύμβουλος του Royal Foundation από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σε δήλωσή τους, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ανέφεραν πως «ήταν πολύ ευγνώμονες για την σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή του» και λυπούνται που πρέπει να αποχωρήσει. Ο Νάουφ από την πλευρά του είπε ότι η συνεργασία με το ζευγάρι ήταν «προνόμιο στην καριέρα μου».