Είναι γεγονός… Οι Foo Fighters (του Dave Grohl), ο Jay-Z και το συγκρότημα Go-Go’s θα μπουν στο Rock & Roll Hall of Fame. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2021 στο Κλίβελαντ και θα προβληθεί live στο SiriusXM και αργότερα στο HBO.

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες:
Ο Jay-Z, με 23 Grammy και 80 υποψηφιότητες, είναι ο πρώτος καλλιτέχνης από τον χώρο της ραπ που έχει μπει στη λίστα των συνθετών του Hall of Fame. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα «Hard Knock Life», «99 Problems» και «Empire State of Mind» ενώ έχει 14 Νο 1 άλμπουμ.

Ο Dave Grohl έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ντράμερ των Nirvana. Μετά τον θάνατο του Cobain και τη διάλυση των Nirvana, ο Dave Grohl έφτιαξε τους Foo Fighters. Κάθε τους συναυλία ήταν sold out και η μπάντα έγινε μια από τις πιο επιδραστικές στη σύγχρονη εποχή.

Οι Go-Go’s έκαναν το «μπαμ» τη δεκαετία του ’80 μέσα από την punk rock σκηνή του Λος Άντζελες. Με επιτυχίες όπως «We Got the Beat», «Our Lips Are Sealed» και «Vacation» απέκτησαν πολύ γρήγορα μεγάλη φήμη.

Σημειώνεται ότι για να είναι υποψήφιοι οι καλλιτέχνες για είσοδο στο Hall Of Fame, πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν τον πρώτο τους δίσκο. Στην τελετή τον Οκτώβριο το Rock & Roll Hall of Fame θα υποδεχτεί επίσης τους LL Cool J, Billy Preston και Randy Rhoads με βραβεία μουσικής αριστείας, ενώ θα τιμηθούν οι Kraftwerk, Gil Scott Heron και Charley Patton.