Στη δράση για έναν καλύτερο κόσμο έχουν μπει 342 σχολεία από όλη την Ελλάδα και ανάμεσα τους και το 9ο Γυμνάσιο της Πάτρας.

Το 9ο Γυμνάσιο συμμετέχει στο Bravo Schools, στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Πρόκειται για τον 4ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το σχολείο της Πάτρας διεκδικεί μία θέση στο Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και να γίνει το κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας.  

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα πρέπει να κερδίσει την ψήφο του κόσμου που καλείται να ψηφίσει τις καλύτερες πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την επιβράβευση των σχολικών προτάσεων. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Όπως λένε οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου, ζητώντας τη στήριξη του κόσμου «για να πετύχουμε τον στόχο αυτό, είναι σημαντική η ανάδειξη και η στήριξη των δράσεων απ’ όλους».

Το Bravo Schools εντάσσεται στην πρωτοβουλία in action for a better world. Επισκεφθείτε την σελίδα του διαγωνισμού και μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η ανοικτή ψηφοφορία έχει ξεκινήσει από τις 10 του μήνα και ολοκληρώνεται στις 23 Μαΐου. Ψηφίστε εδώ


Numbers In Action | Global Goals