Δεκάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στον Πύργο για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Τις τελευταίες ημέρες η εικόνα μυροβλύζει και αυτό έχει προκαλέσει την έκπληξη των πιστών αλλά και των ιερέων και επιτρόπων που παρότι σκούπισαν την εικόνα στο εσωτερικό της αυτή και πάλι μυρόβλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι ιερείς και οι επίτροποι, όταν το πρωί της περασμένης Δευτέρας πήγαν να βάλουν την εικόνα στη θέση της μετά τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.

Ο νεωκόρος όταν τοποθετήθηκε η εικόνα διαπίστωσε πως από την εικόνα αναδυόταν μια ευωδία. Την σκούπισαν όμως και πάλι υπήρξε η ευωδία, ενώ υπήρχαν πάλι σταγονίδια πάνω στο ασήμι.

Η εικόνα συνεχίζει να μυροβλύζει έως σήμερα, πιθανότατα από ένα σημείο μια μικρή τρύπα στο ασημένιο κάλυμμα. Οι σταγόνες μύρου είναι διακριτές όπως θα δείτε και στο video σε διάφορα σημεία της εικόνας. Το τζάμι είχε απομακρυνθεί για να παρατηρηθεί το φαινόμενο και επανατοποθετήθηκε χθες το πρωί και συνεχίζει να μυροβλύζει η εικόνα.

Η εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας είναι η πιο παλαιά εικόνα του Ναού καθώς χρονολογείται από το πρώτο μισό του 19ου αιώνος.

Λέγεται δε ότι έφεραν από το Άγιο Όρος οι μοναχοί με καράβι ως το Κατάκολο. Αφού ήρθαν σε διαπραγματεύσεις με διαφόρους επιτρόπους των τοπικών ναών δε συμφώνησαν και γύρισαν να φύγουν. Τότε σηκώθηκε μεγάλη φουρτούνα και το καράβι δεν μπορούσε να ξεκινήσει.

Τελικά ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Διπλάρης, ιερέας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου αγόρασε την εικόνα 16 κολωνάτα.

Την Παρασκευή μετά το Πάσχα, την εορτή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, η εικόνα μαζί με το λαό πορεύεται στους δρόμους της Ανατολικής πλευράς της πόλης για ευλογία.