Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου, προκύπτουν μετά την έφεση από την Εισαγγελία Εφετών Πατρών στην προ ημερών αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η έκθεση της έφεσης του αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Χρήστου Καραγιάννη με αριθμό 11/2021 αναφέρει ότι ο θάνατος της αθλήτριας της ρυθμικής γυμναστικής στο τροχαίο δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014 στη Βάρδα, οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, όπως αναφέρει το patrisnews.

Στην έκθεση των 14 σελίδων μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι όπως προκύπτει από καταθέσεις και τις εκθέσεις των ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων «υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος ανάμεσα στα κατασκευαστικά ελαττώματα του οχήματος και στην επέλευση του θανάτου της Άννας Πολλάτου, καθόσον η αποκόλληση του ταμπλό και του τιμονιού αφαίρεσαν το απαιτούμενο πλαίσιο στήριξης της παθούσας και αύξησαν ουσιωδώς και σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό το μέγεθος των δυνάμεων που αυτή δέχτηκε, με συνέπεια να βρεθεί εκτός πλαισίου καθίσματος, προς τα πίσω και αριστερά, και να αποβιώσει ακαριαία».

Τι λέει ο Γ. Μαρακάκης…

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Άννας Πολλάτου κ. Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε ότι η απόφαση του Τριμελούς Αμαλιάδας ήταν απογοητευτική, κάνοντας λόγο για τεχνικές δυσκολίες που αποπροσανατόλισαν: «Για πρώτη φορά διώκεται στην Ελλάδα ως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλοδαπός νόμιμος εκπρόσωπος μιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το τροχαίο της Άννας Πολλάτου έχει δύο πρωτοφανή δεδομένα: την αποκόλληση του τιμονιού από την κολόνα του και την εισχώρηση του ταμπλό μέσα στην καμπίνα του οδηγού. Εξαιτίας μάλιστα της αφαίρεσης του τιμονιού, όχι απλώς χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου αλλά δεν άνοιξε και ο αερόσακος κατά τη σύγκρουση. Η πρωτοφανής συμπεριφορά του αυτοκινήτου δεν εξηγήθηκε ποτέ έως σήμερα από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η απαλλακτική πρωτόδικη απόφαση ήταν απογοητευτική και απέδειξε ότι οι τεχνικές δυσκολίες αποπροσανατόλισαν…», επεσήμανε, ενώ καταλήγοντας είπε: «ο εφέτης εισαγγελέας παρά την ασφυκτική προθεσμία ορθά προσέβαλε την προκλητική, κατά την άποψή μας, απόφαση και έτσι ένα τέτοιο σκανδαλώδες έγκλημα δεν θα μπει κάτω από το χαλί…».