Καθώς πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη γυμναστική προκειμένου να βελτιώσουν το σώμα τους για τις παραλίες. Λόγω των περιοριστικών μέτρων όμως τα γυμναστήρια δεν λειτουργούν και έτσι οι εξωτερικοί χώροι αποτελούν τη μόνη λύση για άσκηση. Μια λύση παλιά και δοκιμασμένη, που μόνο θετικά μπορεί να μας οφελήσει. Γιατί λοιπόν, να βάλουμε τη φόρμα και τα αθλητικά μας και να τρέξουμε στο κοντινότερο πάρκο;

Γιατί γυμναζόμαστε περισσότερο:
Στους εξωτερικούς χώρους κάνουμε περισσότερες ασκήσεις και έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ξεφεύγουμε από τις δεδομένες ασκήσεις του γυμναστηρίου, αλλάζουμε περιβάλλον και επωφελούμαστε. Μάλιστα, ο θερμότερος καιρός του καλοκαιριού βοηθά το σώμα να κάψει 5 με 7 % περισσότερες θερμίδες από όσες θα έκαιγε μέσα σε έναν γυμναστήριο.

Γιατί ανεβάζει τη διάθεσή μας:
Ο ήλιος δίνει στον οργανισμό μας τη βιταμίνη D, η οποία -μεταξύ άλλων- ανεβάζει και τη διάθεσή μας, αυξάνει τα επίπεδα της ενεργητικότητας και μας κάνει να έχουμε περισσότερη όρεξη. Κάπως έτσι επιθυμούμε να συνεχίζουμε την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να λέμε «όχι» στα γυμναστήρια.

Γιατί ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας:
Εκτός από τη διάθεσή μας βελτιώνεται και η αυτοπεποίηθησή μας. Αυτό γιατί η άσκηση έξω μπορεί να διεγείρει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις. Η υπαίθρια προπόνηση βελτιώνει την αυτοπεποίθηση, αλλά και η παραμονή κοντά στο νερό και σε πράσινους χώρος ενισχύει περαιτέρω αυτό το αποτέλεσμα.

Γιατί είναι δωρεάν:
Τέλος, η άσκηση στους εξωτερικούς χώρους είναι δωρεάν. Σε αντίθεση με τις συνδρομές στα γυμναστήρια, το να τρέξουμε γύρω από το σπίτι μας ή μέχρι το πάρκο δεν κοστίζει τίποτα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 85% των Αμερικανών ξοδεύουν 600 ευρώ το χρόνο σε γυμναστήρια και στις υπηρεσίες τους και το 15% ακόμη μεγαλύτερα ποσά. Τα χρήματα που δεν ξοδεύουμε, μπορούμε να τα ξοδέψουμε σε κάτι άλλο.

Όσο για το τι ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε; Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με όσα προτείνονται:
Τρέξιμο
Βυθίσεις στο παγκάκι (Bench dip)
Push-ups
Έλξεις (Pull ups)
Σανίδα (Plank)
Squats
Σχοινάκι