Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η πρεμιέρα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στην Πάτρα και την Αχαΐα, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις τους ύστερα από 2,5 μήνες τηλεκπαίδευσης.

Τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανταποκρίθηκαν στις νέες συνθήκες που απαιτεί η επιστροφή τους στα θρανία και η βασικότερη από αυτές δεν είναι άλλη από τη διαδικασία των self tests.

Οι μαθητές έκαναν το τεστ και μπήκαν με αυτό στις τάξεις, δείχνοντας το αντίστοιχο χαρτί στον κάθε υπεύθυνο του σχολείου. Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένοι κηδεμόνες-αρνητές.

Συγκεκριμένα 12 κηδεμόνες-γονείς με ηλεκτρονικό μήνυμα που είχαν στείλει από την προηγούμενη στις διευθύνσεις των σχολείων των παιδιών τους, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να τα στείλουν για μάθημα. Ο λόγος είναι ότι δεν συμφωνούν με την διαδικασία των self tests.

Εκτός από αυτούς τους 12 κηδεμόνες υπήρξαν και άλλοι οχτώ που έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα, έχοντας κάνει το τεστ, με την διαφορά ότι το αντίστοιχο χαρτί που έδειχνε ότι είναι αρνητικά, συνοδευόταν από την έγγραφη διαμαρτυρία τους για αυτή την διαδικασία που τους έβαλε η πολιτεία και το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα περιστατικά αυτά ήταν μεμονωμένα, κρίνοντας από το ότι οι υπόλοιποι μαθητές στην Αχαΐα που αγγίζουν τις 24.000, έδειξαν συμμόρφωση με το μέτρο.

Στόχος η θωράκιση των σχολείων

Το δεδομένο είναι ότι δεν πρόκειται να περάσει μαθητής εντός των σχολικών αιθουσών που να μην έχει κάνει το self test.

Στόχος είναι η θωράκιση των σχολικών κοινοτήτων από τον ιό και τα self tests, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον οι ειδικοί, έχουν αποδειχθεί ένα σωστό εργαλείο.

Κατά τα άλλα η νέα αυτή σελίδα σε μία περιπετειώδη σχολική χρονιά που έτσι και αλλιώς δεν έχει κυλήσει ομαλά λόγω της πανδημίας ξεκίνησε με αισιοδοξία τόσο για τους μικρούς μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Κύριος σκοπός είναι να συνεχιστούν τα δια ζώσης μαθήματα, χωρίς προβλήματα και με όσο τον δυνατόν λιγότερα κρούσματα για το διάστημα που απομένει μέχρι να τελειώσει η σχολική σεζόν.