Με νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας θα ανοίξει η φετινή τουριστική περίοδος στη Μύκονο, αφού η ΕΛ.ΑΣ. αποκτά πλέον «μάτια» στο νησί των ανέμων, μετά την εγκατάσταση 40 ασύρματων καμερών σε πολυσύχναστα σοκάκια, και διάσημες παραλίες.

Οι ασύρματες κάμερες θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Παράλληλα, πάνω από 100 αστυνομικοί μετακομίζουν το προσεχές διάστημα στη Μύκονο για τουλάχιστον έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «ελαφροχέρηδων», τα τροχαία, η παράνομη μετανάστευση, αλλά και τα κορωνοπάρτι σε βίλες που ταλανίζουν από πέρυσι το νησί. Για τα τελευταία μάλιστα το νησί θα ενισχυθεί με 15 drones.

Σημειώνεται ότι η υλικοτεχνική αναβάθμιση και η ενίσχυση σε αστυνομικό προσωπικό έρχεται στο πλαίσιο στελέχωσης της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, η οποία προβλέπεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο. Η Υποδιεύθυνση θα χωρίζεται στα τμήματα Αστυνόμευσης, Τουρισμού και Τροχαίας, Ασφάλειας-Αλλοδαπών.

Την ίδια ώρα, με περίπου 40 δόκιμους αστυφύλακες θα ενισχυθεί και το αεροδρόμιο του νησιού για την διενέργεια των διαβατηριακών ελέγχων. Ανάλογα μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για άλλα πολυσύχναστα νησιά όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος κ.α..