Μπορεί να έχουν περάσει 25 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η ζωή της, η προσωπικότητά της και η ομορφιά της συνεχίζουν να απασχολούν τα μίντια. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τη Daily Mail, η πριγκίπισσα… του λαού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο όμορφες γαλαζοαίματες όλων των εποχών.

Η κατάταξη έγινε με βάση το αρχαίο ελληνικό κανόνα της «χρυσής αναλογίας».
Όπως σημειώνει ο βρετανός πλαστικός χειρουργός Dr Julian De Silva, που εφάρμοσε τον κανόνα της «χρυσής αναλογίας» σε γνωστές γαλαζοαίματες, η Νταϊάνα πήρε την υψηλότερη βαθμολογία. Ειδικότερα, ο Dr De Silva, που είναι ιδιοκτήτης του Centre For Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery του Λονδίνου, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα για τη χαρτογράφηση του προσώπου με βάση τη χρυσή αναλογία και το λογισμικό έκρινε ομορφότερη την πριγκίπισσα της Ουαλίας.

«Η Νταϊάνα, η Μέγκαν και η Κέιτ είναι όλες πολύ όμορφες γυναίκες. Όταν όμως τις μέτρησα με βάση την ελληνική χρυσή αναλογία της φυσικής τελειότητας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν στην κορυφή. Η Νταϊάνα σημείωσε υψηλό σκορ στο σχήμα του προσώπου, το πλάτος της μύτης, το μέτωπο και τα φρύδια. Το μικρότερο σκορ της ήταν το πηγούνι και τα χείλη» λέει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η «χρυσή αναλογία» ήταν μια αρχαιοελληνική μέθοδος για τον καθορισμό της «φυσικής τελειότητας», μετρώντας δείκτες όπως οι αναλογίες και η συμμετρία των χαρακτηριστικών του προσώπου. Ο κανόνας αυτός χρησιμοποιήθηκε και από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να φτιάξει το τέλειο αντρικό σώμα στον γνωστό Vitruvian Man.

 


Ποιες άλλες γαλαζοαίματες βρίσκονται στη λίστα:
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ράνια της Ιορδανίας, η οποία είναι η πιο όμορφη γαλαζοαίματη εν ζωή. «Είχε το υψηλότερο σκορ από όλες στο όμορφο πηγούνι της και σκόραρε υψηλά στα χείλη», σύμφωνα με τον Dr De Silva. Τρίτη ήρθε η ηθοποιός Γκρέις Κέλι, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μονακό. Την Μέγκαν Μαρκλ συναντάμε στην τέταρτη θέση και την πεντάδα συμπληρώνει η Κέιτ Μίντλετον.