Μια λεοπάρδαλη εξακολουθεί σήμερα να κυκλοφορεί ελεύθερη σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, μετά την φυγή της μαζί με άλλες δύο από ζωολογικό κήπο, ο οποίος δέχεται σωρεία επικρίσεων επειδή άργησε να σημάνει συναγερμό.

Οι κάτοικοι της Χάνγκτσοου, μεγάλης πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σαγκάης, είχαν αντιληφθεί ήδη από την Πέμπτη την παρουσία ενός αιλουροειδούς που κυκλοφορούσε ελεύθερο. Ορισμένοι είχαν μάλιστα σκεφτεί ότι το ζώο μπορεί να ξέφυγε από γειτονικό ζωολογικό κήπο.

Ωστόσο το ζωολογικό πάρκο της Χάνγκτσοου, το οποίο φιλοξενεί πολλά ζώα της σαβάνας, είχε αρχικά διαψεύσει οποιαδήποτε σχέση, προτού το Σάββατο ανακοινώσει ότι κλείνει προσωρινά για «λόγους ασφαλείας».

Η είδηση διαδόθηκε γρήγορα ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο μόνον αργότερα το Σάββατο ο ζωολογικός κήπος παραδέχθηκε εν τέλει ότι ένα από τα ζώα που φιλοξενεί το έσκασε και ζήτησε συγγνώμη που δεν είχε σημάνει συναγερμό νωρίτερα για να μην «σπείρει τον πανικό».

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου, και ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, συνολικά τρεις νεαρές λεοπαρδάλεις το είχαν σκάσει από τον ζωολογικό κήπο. Δύο επετεύχθη να αιχμαλωτιστούν το σαββατοκύριακο, ενώ η τρίτη εξακολουθεί να αναζητείται σήμερα με την χρήση σημαντικών μέσων, κυρίως αεροπορικών.

Οι ζωολογικοί κήποι στην Κίνα αποτελούν συχνά αντικείμενο επικρίσεων για τις συνθήκες ζωής των ζώων, αλλά και για θανατηφόρα περιστατικά που αποδίδονται σε χαλαρούς κανόνες ασφαλείας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα σπέρνουν τον τρόμο στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, ένας τίγρης της Σιβηρίας βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν χωρικό σε χωριό στα σύνορα με τη Ρωσία προτού του επιτεθεί, σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες.

Πηγή: ΑΠΕ