Την άποψη ότι η συζήτηση για πιθανά προνόμια σε όσους έχουν εμβολιαστεί δεν έχει κανένα νόημα αν όλος ο πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση στο εμβόλιο, είπε η Αριστοτελία Πελώνη.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι την Παρασκευή ο Χάρης Θεοχάρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις αναφορικά με το ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μάϊου ενώ την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα γίνει με την χρήση των sms και τις μετακινήσεις.

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής την πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων
και υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ ενώ σήμερα θα δει τον Ισπανό και τον Σλοβένο Πρωθυπουργό.

Για τους εμβολιασμούς

Η επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά, με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο πόλεμος συνεχίζεται.

Σύμμαχοί μας στην πορεία αυτή είναι ο καιρός που επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς.

Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα και έχει ήδη ξεπεράσει τους 3.640.000 εμβολιασμούς. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην Ε.Ε. σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».