Μπορεί η εστίαση να έχει ξεκινήσει την λειτουργία της, ο κόσμος να ανταποκρίνεται, τα μαγαζιά να τηρούν τα μέτρα και να κρατούν αποστάσεις, όμως, ο φόβος της διασποράς εξακολουθεί να υπάρχει.

Ένας φόβος που δεν προέρχεται από τα μαγαζιά ή την εστίαση, αλλά από ένα μέτρο που επιμένει μέχρι ώρας να κρατάει η πολιτεία, παρόλο που αυτό έχει δείξει από την αρχή της εφαρμογής του ότι όχι μόνο δεν αποδίδει, αλλά είναι και επικίνδυνο.

Το μέτρο του περιορισμού του ωραρίου των καταστημάτων το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης, να οδηγεί τον κόσμο από τις 11 και μετά, όταν κλείνουν τα μαγαζιά, στις συγκεντρώσεις και στα κορωνοπάρτι.

«Οι συγκεντρώσεις αυτές είναι υγειονομικές βόμβες που αν εκραγούν θα έχουν άμεσες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την λειτουργία των μαγαζιών μας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

Αυτό το ενδεχόμενο, τη στιγμή που τα μαγαζιά και ο κόσμος της εστίασης τηρεί τα μέτρα στο ακέραιο, θα είναι κάτι τουλάχιστον άδικο για τον κλάδο που έχει περάσει τα πάνδεινα από τον κορωνοϊό.

«Θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να φροντίσει να σταματήσει τις... κορωνοσυγκεντρώσεις που συνεχίζονται από τις 11 το βράδυ και μετά όταν κλείνουν τα μαγαζιά και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να άρει το περιοριστικό ωράριο».

Οι πληροφορίες που έρχονται στον κόσμο της εστίασης για το μέτωπο αυτό λένε ότι η κυβέρνηση καταθέτοντας σχετική πρόταση στην επιτροπή θα προτείνει να κλείνουν τα καταστήματα κατά τις 12.30 το βράδυ.

Τίποτα όμως ακόμα δεν είναι σίγουρο, καθώς οι τάσεις και οι εισηγήσεις αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Η εστίαση αυτό που έχει ζητήσει με αφορμή και τον ερχομό της καλοκαιρινής περιόδου όπου ο κόσμος δεν μένει στο σπίτι, ούτε επιστρέφει νωρίς σε αυτό, είναι το ωράριο για τα καταστήματα του κλάδου να φτάνει στις 2 τα ξημερώματα.

«Έρχεται καλοκαίρι και πέρα από τις συγκεντρώσεις που ήδη βλέπουμε στην Πάτρα, στις πλατείες και σε διάφορα στέκια που αλλάζουν κάθε τόσο, να είστε σίγουροι ότι θα δούμε παρόμοιες καταστάσεις και στα παραλιακά μέρη γύρω από την πόλη.

Κάτι που σημαίνει ότι οι βραδυνές "κορωνοσυγκεντρώσεις" θα γίνουν ακόμα περισσότερες, αν δεν αλλάξει άμεσα κάτι» καταλήγει ο κ. Στεργίου.