Νέες κλίνες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου πρόκειται να αναπτυχθούν, όταν κριθεί αναγκαίο, ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση που αναμένεται να υπάρξει το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Το Αγρίνιο, καλείται να σηκώσει το «βάρος» της σοβαρής επιβάρυνσης του νοσοκομείου Μεσολογγίου, που είναι ήδη γεμάτο με περιστατικά Covid. Την ίδια στιγμή , οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, είναι αρκετά δυσοίωνες, μιας και αυτή τη στιγμή στο Αγρίνιο, καταγράφεται πλήθος κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες και θεωρείται πως δεν έχει ακόμη “αποκαλυφθεί” το πλήρες μέγεθος της διασποράς, μέσα σε οικογένειες αλλά και από τον συνωστισμό στα τέλη της Μ. Εβδομάδας. Οι περιπτώσεις αυτές, αναμένεται να «αποκαλυφθούν» την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα Κυριακή.

Νωρίτερα σήμερα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, είχε σύσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου, όπου πέραν της ενίσχυσης της κλινικής Covid, συζήτησε και το θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό των εμβολιαστικών γραμμών.

Στην έκτακτη σύσκεψη παραβρέθηκε και η επίκουρη καθηγήτρια παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Καρολίνα Ακινόσογλου, η οποία μαζί με τους γιατρούς περιηγήθηκε στους χώρους και έδωσε συμβουλές για το που και πως θα αναπτυχθούν τα νέα κρεβάτια.

Οι νοσηλείες covid είναι αυτή την στιγμή 19, δεν πιέζεται αυτή την στιγμή το Ίδρυμα αλλά με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν και την αύξηση στα κρούσματα, ίσως μεταφραστούν σε νοσηλείες τις επόμενες ημέρες. Αύριο το νοσοκομείο Αγρινίου θα παραλάβει και πέντε συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου ώστε το Ίδρυμα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες.

Αμέσως μετά ο κ. Καρβέλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παπαθανάση.  Τονίστηκε πως σημαντική είναι η συμβολή της αστυνομίας.

Εμβολιαστικές γραμμές

Γίνονται πάνω από 350 εμβολιασμοί καθημερινά στο νοσοκομείο Αγρινίου, προς το παρόν δεν υπάρχει το σκεπτικό να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τις εμβολιαστικές γραμμές.

Υπάρχει πρόταση για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να πραγματοποιούνται με την βοήθεια των ιδιωτών γιατρών περαιτέρω εμβολιασμοί καθώς σκοπός είναι η επιτάχυνση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαθανάσης φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή με συναδέλφους του που θα πλαισιώσουν εθελοντικά, το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Σε πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο δήμος Μεσολογγίου, όπου χθες, μάλιστα, στο Νοσοκομείο 44 από τα 56 μοριακά τεστ ήταν θετικά. Υπάρχουν εισηγήσεις, αναλόγως και το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες για σκληρό lockdown στην περιοχή. Σαφώς βέβαια ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

Πηγή: agriniopress.gr