Πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είχαν καταγγελθεί στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στην Ασφάλεια Πατρών, την περασμένη εβδομάδα, σε διαφορετικές περιπτώσεις και σε διαφορετικές περιοχές της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τα δύο από αυτά έγιναν σε μία μέρα και σύμφωνα με τους αστυνομικούς που βρίσκονται στους δρόμους και τρέχουν από περιστατικό σε περιστατικό, με βάση τις εντολές που τους δίνονται από το κέντρο, τα ενδοοικογενειακά επεισόδια έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην Πάτρα.

Τα περισσότερα από αυτά βέβαια δεν καταφτάνουν σε κάποιους αρμόδιους συλλόγους ή εξιδεικευμένα κέντρα, κατά συνέπεια δεν καταγράφονται, αφού οι πρωταγωνιστές τους μετά το επεισόδιο ακολουθούν στη συνέχεια τον νόμο της σιωπής.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των επεισοδίων αυτών που έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία έχουν ως θύματα γυναίκες που είναι σύζυγοι ή σύντροφοι των δραστών, δίχως αυτό να αποτελεί κανόνα αφού έχουν γίνει επεισόδια και εις βάρος ανδρών.

Οι καταγγελίες στο κέντρο της Άμεσου Δράσης  γίνονται είτε από συγγενείς που γνωρίζουν την κατάσταση, είτε από γείτονες που ακούνε τις φωνές. Το όλο θέμα ασφαλώς συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία του κόσμου εξαιτίας της πανδημίας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία για τη βία.

Όμως γενικότερα η ψυχολογική κατάσταση του κόσμου δεν είναι καλή, τα νεύρα είναι τεντωμένα από όλους και οι καβγάδες εντός των κλειστών πορτών που ενίοτε ξεφεύγουν από τα όρια,  σε καθημερινή βάση.