Το είχε ανάγκη ο κόσμος και αυτό έχει φανεί από την αρχή της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Το πρώτο Σάββατο με τα τραπεζάκια έξω, στα εστιατόρια, στις ψησταριές, στις πιτσαρίες, τα μεζοδοπωλεία, στα μπαράκια  και γενικότερα σε όλα τα καταστήματα εστίασης, ήταν έτσι όπως αναμενόταν. Με κόσμο παντού, αλλά και με την τήρηση των μέτρων.

Ειδικότερα, σε μέρη της Πάτρας όπου σχετίζονται με την εστίαση αφού λειτουργούν στις πλατείες και στους πεζόδρομος δεκάδες καταστήματα του κλάδου, η εικόνα του Σαββατόβραδου ήταν διαφορετική από κάθε άποψη.

Από νωρίς τα καταστήματα εστίασης στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων γέμισαν από κόσμο. Όλα σχεδόν τα τραπεζάκια από το πάνω έως και το κάτω μέρος του πεζόδρομου με τις νεραντζιές, είχαν πελάτες.

Παρόμοια η εικόνα και σε ένα ακόμα σημείο της Πάτρας που ταυτίζεται με την εστίαση και τα τραπεζάκι έξω, στην Ηφαίστου.

Ο κόσμος διψούσε για την Πλάκα της Πάτρας και αυτό φάνηκε και το Σάββατο, με τους σερβιτόρους και τους εργαζόμενους να τρέχουν για να εξυπηρετήσουν τους θαμώνες τους αφού και εκεί όλα τα τραπεζάκια ήταν γεμάτα.

Η ίδια η εικόνα και στην παραλιακή των Βραχνείκων που τα μαγαζιά γέμισαν από κόσμο που έκανε μία βραδινή εξόρμηση στην θάλασσα για να απολαύσει το φαγητό του, δίπλα στο κύμα. 

Όμως και στα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου ή και πιο έξω στο Ρίο, η εικόνα δεν ήταν και τόσο διαφορετική. Παντού κόσμος στους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων, με τήρηση των μέτρων και αποστάσεις.

Ωστόσο, κόσμο είχε γενικότερα όλη η Πάτρα. Από τα καταστήματα στα Ψηλαλώνια έως και αυτά της Αγίας Σοφίας και από την Αγία Σοφίας έως και το Κάστρο, την Ρήγα Φεραίου και  την Γεροκωστοπούλου .

Τα τραπεζάκια έξω και το άνοιγμα της εστίασης, έδωσαν ζωή στο βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από τόσους μήνες…χειμώνα, έστω και ως τις 11 το βράδυ, όπου κλείνουν τα μαγαζιά λόγω ωραρίου. Το σημαντικό είναι ότι ο "χειμώνας" της πανδημίας τελειώνει. Μόνο άνοιξη από εδώ και στο εξής.