Ανοικτά προαιρετικά  τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή στην αγορά της Πάτρας, όμως, λίγα ήταν αυτά που σήκωσαν τα ρολά τους.

Μόνο κάποια καταστήματα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου που από το πρωί της Κυριακής ήταν γεμάτος από κόσμο, με τους περισσότερους όμως να πίνουν το καφέ στα μαγαζιά εστίασης, παρά να ψωνίζουν.

Στα εμπορικά καταστήματα, αν εξαιρέσεις κάποιες μεγάλες αλυσίδες πολυεθνικών, κατά τα άλλα τα περισσότερα μαγαζιά στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, επέλεξαν να μην ανοίξουν την Κυριακή.

Αυτά που είχαν πάντως την τιμητική τους και αρκετή δουλειά ήταν τα ανθοπωλεία. Από το πρωί της Κυριακής μέχρι αργά το μεσημέρι, σχηματίζονταν «ουρές» έξω από τα καταστήματα του είδους, ασφαλώς και λόγω της γιορτής της μητέρας.

Ο κόσμος τίμησε δεόντως την ξεχωριστή αυτή ημέρα αγοράζοντας λουλούδια όλων των ειδών, λευκά τριαντάφυλλα, ήλιους, ρόδα αλλά και πολλά ακόμα είχαν την κύρια ζήτηση.

Αρκετοί βέβαια αγόρασαν και γλάστρες, διαφόρων ειδών,  για να τις προσφέρουν στις αγαπημένες τους μητέρες.

Τα ανθοπωλεία έτσι δούλεψαν αρκετά  την Κυριακή και κάλυψαν κάτι από τη ζημία της γιορτής των λουλουδιών στα Ψηλαλώνια που δεν έγινε ούτε φέτος εξαιτίας της πανδημίας.

Γενικότερα το κέντρο της Πάτρας είχε από το πρωί κίνηση, ενώ το μεσημέρι γεμίζαν τα τραπεζάκια των εστιατορίων, με πολλές οικογένειες να τρώνε έξω , την πρώτη Κυριακή μετά το άνοιγμα της εστίασης.