Από την Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Μεσολόγγι, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, καθώς η Αιτωλοκαρνανία με απόφαση Χαρδαλιά παραμένει στο "βαθύ κόκκινο" λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

«Ο Δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη.

Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», τόνισε ο Κώστας Λύρος.

Απανωτές συσκέψεις

Απανωτές είναι οι συσκέψεις που έγιναν από το πρωί του Σαββάτου στο Αγρίνιο υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, τον Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμακη, τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο νοσοκομείου του Αγρινίου.
Εκεί αποφασίστηκαν τα εξής:

- Επιχειρησιακή επικαιροποίηση του νοσοκομείου

- Ανάπτυξη κλινών covid

- Γενική επιφυλακή

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Αγρινίου όπου εκεί ελήφθη απόφαση για ​αντιμετώπιση και λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.