Όλα έτοιμα από πλευράς δήμου είναι για τα σχολεία της Πάτρας που ξεκινούν και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα και υποδέχονται τους χιλιάδες μαθητές στις τάξεις τους.

Η δημοτική αρχή και η αντιδημαρχεία Παιδείας προχώρησε στην εξής κίνηση, προκειμένου να προλάβει όλες τις εργασίες που απαιτούνταν, κυρίως στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών συγκροτημάτων και να είναι έτοιμα από την Δευτέρα.

Στην πρόσληψη συνεργείων ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία μαζί με το σύνολο των συνεργείων της υπηρεσίας Πρασίνου, εργάστηκαν τις τελευταίες μέρες πυρετωδώς σε όλα τα σχολεία, καθαρίζοντας και φροντίζοντας τα σχολεία που ανήκουν στην επικράτεια του δήμου.

Ο δήμος επέλεξε έτσι να πληρώσει από την τσέπη του την εταιρεία, γνωρίζοντας ότι μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτούταν  για να είναι τα σχολεία έτοιμα, οι δικές του υπηρεσίες, έχοντας πολλές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, δεν θα προλάβαιναν να φέρουν εις πέρας το έργο.

Οι εργασίες αυτές συνεχίστηκαν και την Κυριακή με τους ανθρώπους της υπηρεσίας Πρασίνου, αλλά και τα μέλη του υπόλοιπου συνεργείου να πραγματοποιούν έναν μικρό άθλο.

Τα παιδιά έτσι από την Δευτέρα θα μπουν μετά από τόσους μήνες σε φροντισμένα προαύλια και σε καθαρά σχολικά συγκροτήματα, ενώ παρόμοιες εργασίες καθαριότητας έγιναν και στους εσωτερικούς χώρους κάθε σχολικής μονάδες.

Το μοναδικό αγκάθι που θα προκύψει μετά το πρώτο δεκαήμερο της επαναλειτουργίας των σχολείων έχει να κάνει με τις σχολικές καθαρίστριες.

Είναι γνωστό ότι δήμος τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση οι προσλήψεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία,  έλαβε 30 καθαρίστριες λιγότερες από αυτές που είχε ζητήσει για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Έτσι, είχε προχωρήσει στην εξής αλχημεία, μετατρέποντας σε σχολικές καθαρίστριες 24 εργαζόμενες αντίστοιχης ειδικότητας, που είχαν προσληφθεί από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης για υπολογιστές που θα απαιτεί να λείψουν από την εργασία τους. Στη συνέχεια τελειώνει η σύμβαση τους.

Κατά συνέπεια θα δημιουργηθεί ένα έλλειμα που θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα με την καθαριότητα στα σχολεία, εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Το πώς θα το διαχειριστεί το ζήτημα ο δήμος, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει και θα το ανακοινώσει εντός των ημερών. Πάντως για την ώρα όλα είναι έτοιμα στα σχολεία από πλευράς δήμου για την επιστροφή των μαθητών.