Πώς και πώς περιμένουν την κατάργηση των sms και όλων αυτών των περιορισμών που καθορίζουν τις μέρες μας το λιανικό εμπόριο και κατά προέκταση τα εμπορικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει προς τα έξω, αλλά και τις πληροφορίες που έχει πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας από τις επαφές του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στην ανακοίνωση της άρσης των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο.

Το μόνο έτσι μέτρο που θα ισχύει από εδώ και στο εξής θα είναι αυτό του ενός ατόμου στα 25 τετραγωνικά και θα αφορά τις αποστάσεις προστασίας. Μπαίνει έτσι ένα τέλος σε μία σειρά μέτρων και κανονισμών που είχαν ξεκινήσει και είχαν τεθεί σε ισχύει τους τελευταίους μήνες, όσο καιρό το λιανικό εμπόριο ήταν ανοικτό.

Σύμφωνα με τους εμπόρους τα μηνύματα και ο τρίωρος περιορισμός στις αγορές, ήταν ένα μέτρο που αποτέλεσε τον διάδοχο του click away και στην ουσία δεν είχε κανένα νόημα.

«Το μόνο που έκανε ήταν να δυσκολέψει τις αγορές και να αποτελέσει ένα ακόμα εμπόδιο στην κίνηση των καταστημάτων» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν ξεκάθαρος από την αρχή πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Το λιανικό εμπόριο δεν αποτέλεσε ποτέ εστία διασποράς του ιού, ο κόσμος δεν κινδύνεψε από τις συναλλαγές του και τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί εφαρμόστηκαν στο ακέραιο.

Κατά συνέπεια δεν υπήρχε κανένας λόγος επί της ουσίας να κρατήσει για τόσο μεγάλο διάστημα η κυβέρνηση και η επιτροπή των επιστημόνων κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά.

Γιατί το lockdown πέρασε, όμως τα καταστήματα δεν έχουν πληρώσει ακόμα τις συνέπειες του. Εκτός αυτού φαίνεται ότι έχει αφήσει ένα μεγάλο και αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά, στην ψυχολογία του κόσμου, κάνοντας τον ακόμα πιο διστακτικό στα ψώνια του.

Κάτι που φάνηκε από τις μέρες του Πάσχα και συνεχίζεται. «Η κίνηση παραμένει υποτονική και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι και τα περιοριστικά μέτρα που είχαν αποφασιστεί με τα μηνύματα και τα sms.

Περιμένουμε πλέον την μέρα που επιτέλους η αγορά θα λειτουργήσει κανονικά, ελπίζοντας ότι αυτό θα έχει μια θετική επιρροή και στην εμπορική κίνηση» καταλήγει ο κ. Ζαφειρόπουλος.