Ολικό λίφτινγκ έρχεται στην Πλαζ της Πάτρας, σύμφωνα με τα σχέδια που έχει η δημοτική αρχή για την πιο κοντινή παραλία της αστικής ζώνης της πόλης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήδη στην Μαιζώνος έχουν προωθήσει σχέδιο για σημαντικές παρεμβάσεις στην παραλία, με στόχο την βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους λουόμενους, αλλά και την καλύτερη ανάδειξη της αισθητικής της εικόνας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα από τις αρχές Ιουνίου, όταν ξεκινήσει και επισήμως η καλοκαιρινή σεζόν.

Οι παρεμβάσεις θα αφορούν την αλλαγή των ντους που υπάρχουν από το ύψος του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, έως το τέρμα της παραλίας, δηλαδή στον χώρο του πρώην ΕΟΤ, εκεί που εδράζονται πλέον οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου.

Πέρα από τα ντους θα υπάρξει αντικατάσταση των αποδυτηρίων τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σε κακή κατάσταση από την φθορά του χρόνου και την υγρασία.

Αλλαγές θα γίνουν επίσης και στις χημικές τουαλέτες με την τοποθέτηση καινούργιων σε περισσότερα σημεία της παραλίας, ενώ από εκεί και πέρα θα μπουν αρκετές ομπρέλες και σκέπαστρα, έτσι ώστε να προστατεύουν τους λουόμενους από τον ήλιο.

Επίσης, οι καντίνες που είναι να λειτουργήσουν και φέτος στην Πλαζ θα παρέχουν δωρεάν ξαπλώστρες στον κόσμο, ενώ εκτός αυτού θα γίνουν και ορισμένες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της παραλίας, έτσι ώστε να μπει περισσότερο πράσινο, με δεντροφυτεύσεις και γκαζόν.

Αλλαγές θα γίνουν και στα παγκάκια που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας, ενώ σε ορισμένα σημεία της Πλαζ, εκεί όπου χρειάζεται τουλάχιστον, θα ριχτεί άμμος για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση για όλο τον κόσμο.

Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην παραλία, με ρίψη νέας άμμου στο γήπεδο του beach volley, αλλαγή στο δίχτυ που είναι κατεστραμμένο, αλλά και επιδιορθώσεις στην κερκίδα που και αυτή δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.


Πλήθος λουόμενων τα τελευταία χρόνια

Θυμίζουμε ότι στην Πλαζ θα υπάρχουν δύο ναυαγοσώστες, ενώ θα τοποθετηθεί και φέτος μηχάνημα seatrack που θα δίνει την δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους.

Η Πλαζ τα τελευταία χρόνια δέχεται πλήθος λουόμενων από την Πάτρα, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές αφού βολεύει άπαντες λόγω απόστασης στο να πεταχτούν και να κάνουν μια βουτιά, επιστρέφοντας στη συνέχεια στις δουλειές τους.

Γι' αυτό τον λόγο η δημοτική αρχή θέλει να ρίξει βάρος στον τομέα αυτόν, βελτιώνοντας μία οργανωμένη παραλία που βρίσκεται μια ανάσα από την Πάτρα και στην οποία μπορεί να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλοι οι δημότες.