Ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής και η 17χρονη πολίστρια Ντένια Κουρέτα, έσωσε από πνιγμό τρεις συνανθρώπους μας, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τη θάλασσα στην περιοχή του Δημορρηγόπουλου στο Ρίο.

Η αθλήτρια της ΝΕ Πατρών βρισκόταν στο σημείο με τη μητέρα της έχοντας βρεθεί λίγο πιο πριν στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπου κάθε χρόνο τέτοια ημέρα αφήνουν τις λαμπάδες τους, από το Πάσχα. Φεύγοντας από την εκκλησία, η οποία ήταν κλειστή, άκουσαν μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια ενώ μέσα στη θάλασσα βρίσκονταν τρεις άνθρωποι σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τη στεριά. Η 17χρονη πολίστρια χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στο νερό για να σώσει τους δυο άνδρες και τη μια γυναίκα που πάλευαν με το ρεύμα. Η νεαρή αθλήτρια περιγράφει στο protothema πως έσωσε από πνιγμό τα τρία άτομα και πόσο πολύ τη βοήθησε το γεγονός ότι ασχολείται με το πόλο.

«Την Παρασκευή ήταν της Ζωοδόχου Πηγής και με τη μητέρα μου είχαμε πάει στο εκκλησάκι για να αφήσουμε τις λαμπάδες όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Όμως ήταν κλειστό και φύγαμε. Θα πηγαίναμε να ρίξουμε μια βουτιά στη θάλασσα και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο ακούσαμε μια γυναίκα να φωνάζει βοήθεια βοήθεια και είδαμε στη θάλασσα έναν ηλικιωμένο. Χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσα στη θάλασσα. Είδα ότι ήταν ένα μεγάλο πλοίο το οποίο είχε δημιουργήσει ρεύμα και τον είχε παρασύρει. Πριν από εμένα είχαν πάει ένας ακόμη άνδρας και μια γυναίκα νεαρή για να τον βοηθήσουν, αλλά τους πήρε και αυτούς το ρεύμα. Κολυμπώντας τους έφθασε και το πρώτο που έκανα ήταν να τους καθησυχάσω. Ήταν όλοι τους καλά, είχαν τις αισθήσεις τους και τους είπα «ηρεμήστε και εμπιστευτείτε με».

Αυτοί βλέποντας μια πιτσιρίκα στην αρχή δίστασαν αλλά τους εξήγησα ότι ξέρω τι να κάνω και να με εμπιστευτούν. Είπα στον έναν κύριο να με πιάσει από τον αστράγαλο ο άλλος κύριος πιάστηκε από τον πρώτο άνδρα και η κοπέλα πιάστηκε από τον ένα κύριο δημιουργώντας ουσιαστικά μια ανθρώπινη αλυσίδα. Το γεγονός ότι με είχαν πιάσει ήταν κάτι γνώριμο για εμένα αφού έχουμε κάνει αρκετές παρόμοιες ασκήσεις στην προπόνηση οπότε το θεώρησα ότι ήταν κάτι εύκολο για εμένα. Αλλά ενώ μου φάνηκε εύκολο δεν ήταν καθόλου γιατί το πλοίο μας τραβούσε δυνατά και εμείς προσπαθούσαμε να αντισταθούμε. Κολυμπούσα αλλά δεν έβλεπα αποτέλεσμα. Τα τρία άτομα φώναζαν και βοήθεια και τους έλεγα να ηρεμήσουν και ευτυχώς δεν πανικοβλήθηκαν και δεν με τράβηξαν προς το βυθό. Όταν κατάλαβα ότι βγαίνουμε στη στεριά τους είπα ότι όλα καλά θα πάνε, όπως και έγινε».

Η Ντένια Κουρέτα μόλις έβγαλε στη στεριά τα τρία άτομα εκείνα την ευχαρίστησαν, ενώ η 17χρονη κοπέλα μη πιστεύοντας αυτό που είχε καταφέρει κάθισε σε μια άκρη σκεπτόμενη όλο αυτό που είχε ζήσει. Μετά από κάποια λεπτά τηλεφώνησε στο πατέρα της τον κ. Μιχάλη Κουρέτα ο οποίος μόλις άκουσε όλα όσα του εξιστόρησε η κόρη του έκλαψε από συγκίνηση. «Έβαλα τα κλάματα όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έσωσε τρεις ανθρώπους που πνίγονταν στο Ρίο. Μου είπε το περιστατικό. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αρχές και αξίες και είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό»,