Ο Προμηθέας συνεχίζει να αποδεικνύει πως έχει ανέβει επίπεδο και πως δίκαια συγκαταλέγεται στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, αφού θα διεκδικήσει τρόπαιο για τέταρτη φορά την τελευταία τριετία!

Το ζήτημα, πλέον στον Προμηθέα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν διστάζουν να μιλούν ανοιχτά για τίτλους. Το έκανε ο Μάκης Γιατράς έπειτα από τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, όταν παραδέχθηκε on camera πως «στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τον προημιτελικό με τον Κολοσσό, ο Δημήτρης Αγραβάνης ανέφερε με περίσσια αυτοπεποίθηση: «Μα, πιστεύουμε απόλυτα στις δυνάμεις μας! Ξέρουμε τι παίκτες είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε. Κάθε φορά που μιλάμε για στόχους και τίτλους, είναι κάτι που βγαίνει από μέσα μας. Δεν το λέμε απλώς για να το πούμε»!


Ο Προμηθέας, λοιπόν πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (69-76) στην PAOK Sports Arena. Νωρίτερα είχε επικρατήσει του Κολοσσού στην Ρόδο για την προημιτελική φάση(68-73). 

Μέσα σε τρεις σεζόν, οι Πατρινοί μετρούν ήδη τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς και έναν τίτλο!


Τη σεζόν 2018-19 παρατάχθηκε με μειονέκτημα έδρας στην ημιτελική σειρά με την ΑΕΚ ωστόσο πανηγύρισε την πρόκριση στους τελικούς της Basket League με 3-2 νίκες, κάνοντας break στο Game 5 με 84-85 απέναντι στην «Ένωση». Στους τελικούς, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με sweep.


Τη σεζόν 2019-20, η ομάδα του Μάκη Γιατρά αντιμετώπισε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια» και ηττήθηκε με 61-57 αφού νωρίτερα είχε αποκλείσει το μεγάλο φαβορί Παναθηναϊκό (81-79) και το Περιστέρι (67-61) σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις στην Πάτρα.


Στις 24 Σεπτεμβρίου οι Πατρινοί απέκλεισαν την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Super Cup κι εν συνεχεία επιβλήθηκαν του Περιστερίου, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου»! Μάλιστα ο Προμηθέας έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά τίτλο στο ελληνικό μπάσκετ.

Επιπλέον ο Προμηθέας, που θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό την Κυριακή (9/5) στις 8 μ.μ. τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, θα  είναι η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα παίξει σε δύο συνεχόμενους τελικούς Κυπέλλου!