Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 07.05.2021, γίνεται η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, που δίνει απαντήσεις για το μη άνοιγμα βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αλλά και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ είχε ήδη ανακοινώσει 2.691 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με την Αττική να καταγράφει τα 1.245 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 271 (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ανάλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα για την χώρα μας, λέγοντας πως δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το τι… συνέβη το Πάσχα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για Αττική και κεντρική Μακεδονία.

Στις 391 ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυτή την εβδομάδα, δείκτης που παρουσιάζει μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η ίδια τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, ενώ τόνισε πως οι ειδικοί ανησυχούν για φαινόμενα χαλάρωσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, καθώς η προστασία από το εμβόλιο δεν ξεκινά με το… τσίμπημα, αλλά αρκετές ημέρες μετά.

«Στεναχωριέμαι πολύ όταν ακόμα και σήμερα με ρωτάνε διάφοροι αν πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το μεγαλύτερό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τους ίδιους και τους δικούς τους ανθρώπους», είπε ακόμη, τονίζοντας πως πρέπει να προλάβουμε τυχόν νέες κι ακόμη πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις.
«Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου»

«Κύριο μέλημά μας η προστασία των ανθρώπινων ζωών» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Συζητήθηκε στην επιτροπή μας η συμμετοχή όσων εμβολιαστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ανοίγουν τελικά στις 17 Μαΐου», σημειώνοντας πως η διατήρηση του SMS για τα ψώνια θα βοηθήσει την κατάσταση.