Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά μαζικό προσκύνημα στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα καθώς μπήκε τέλος στα σενάρια για μαζική προσέλευση στη Μονή την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν διευκρινίσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ό,τι αφορά την διέλευση πιστών από την Ηλεία καθώς η Μονή ανήκει μεν διοικητικά στην Ηλεία, αλλά γεωγραφικά ανήκει στην Αχαΐα και τίθεται ζήτημα ως προς τις προς τις μετακινήσεις των πιστών.

Θα ισχύσει μόνο ατομική προσευχή με τους γνωστούς περιορισμούς και όχι η αθρόα προσέλευση πιστών, ενώ δεν πρόκειται να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό και δεν θα εκδοθούν άδειες σε πλανόδιους πωλητές.

Η Μονή θα γιορτάσει την μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου με όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Δήμος Δυτικής Αχαΐας "Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις η εορτή Προσκυνήματος Αγίου Νικολάου Σπάτα"

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεννόηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό ενημερώνουν ότι στην εορτή του Αγ. Νικολάου Σπάτα θα τελεστή η θεία λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή και την Δευτέρα το πρωί απουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, ενώ τις βραδινές ώρες το μοναστήρι θα παραμείνει κλειστό.

Δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις και δεν θα υπάρχουν υπαίθριο εμπόριο και μικροπωλητές.

Για τούτο παρακαλούμε θερμά τους ευλαβείς Χριστιανούς να σεβαστούν την υγεία τους, την υγεία των άλλων Προσκυνητών, τους Νόμους της Πολιτείας και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και να εορτάσουν την μνήμη του Αγ. Νικολάου στους τόπους καταγωγής τους.