Μόνο θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το κατάστημα του Δασυλλίου της Πάτρας. Ο επαγγελματίας που είχε προχωρήσει σε σύμβαση με τον δήμο για την εκμίσθωση του ακινήτου, αποχώρησε από το κατάστημα και ο χώρος από τότε έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.

Είναι άγνωστο το τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή και αν προχωρήσει άμεσα σε νέο διαγωνισμό για το συγκεκριμένο κατάστημα που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της Πάτρας, με θέα όλη την πόλη και τον Πατραϊκό.

Ο χώρος αυτός για τους πιο παλιούς πατρινούς δεν είναι απλά ένα κατάστημα εστίασης ή ένας πολυχώρος, αλλά ταυτίζεται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, λόγω του σημείου όπου βρίσκεται και έτσι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να αξιοποιηθεί.

Το ακίνητο, άλλωστε, αποτελεί κομμάτι της δημοτικής περιουσίας, ανήκει, δηλαδή στον πατραϊκό λαό και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη του, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα για τη φροντίδα και τη συντήρηση του. 

Όμως για την ώρα από τη στιγμή που έχει αποχωρήσει ο επαγγελματίας που το εκμεταλλευόταν, όχι μόνο έχει εγκαταλειφθεί, αλλά όπως δείχνουν οι φωτογραφίες του Παναγιώτη Φουσέκη, έχει αφεθεί στο έλεος των επιτηδείων και των «βαρβάρων».

Οι καταστροφές που έχει υποστεί τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς του χώρους είναι μεγάλες και ο δήμος θα χρειαστεί να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό, όταν βρεθεί ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής που να θελήσει να προχωρήσει στην αξιοποίηση του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από τα συνθήματα με τα οποία έχουν στολίσει κάποιοι τους εξωτερικούς του χώρους, επιτήδειοι άρπαξαν και σήκωσαν την μεγάλη καγκελόπορτα που το προστάτευε, αφήνοντας το ακίνητο εντελώς εκτεθειμένο. 

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα: