Το… φευγιό του Νίκου Μπρουσινού στα 88 του έτη, έφερε την θλίψη, στην Πάτρα και σε αρκετό κόσμο που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά, αυτή την ξεχωριστή προσωπικότητα.

Ένα από τα στοιχεία που ξεχώριζαν τον Νίκο Μπρουσινό, ήταν σίγουρα το χιούμορ του, η καυστική του διάθεση και η ανατρεπτική σάτιρα που χρησιμοποιούσε ακόμα και στην καθημερινότητα του, στις επαφές με τους δικούς του ανθρώπους, πάντα με κύριο γνώμονα τον αυτοσαρκασμό.

Ίσως όλα αυτά τα στοιχεία που διέκριναν τον χαρακτήρα του και που αποτελούν σημάδια ενός ιδιαίτερα ευφυούς μυαλού, ήταν που τον έκαναν να αγαπήσει το καρναβάλι της Πάτρας και να συνδεθεί μαζί του.

Ο Νίκος Μπρουσινός, πέρα από ένας σημαντικός επιστήμονας ως πολιτικός μηχανικός, εκτός από αθλητής της Παναχαϊκής, εκτός από πρόσκοπος, εκτός από ένας από τους ωραιότερους άνδρες της εποχή του και πολλά άλλα, ήταν πάνω από όλα ένας μεγάλος καρναβαλιστής που ανέδειξε το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και το εξέλιξε.

Η συνέντευξη που είχε δώσει το 2011 στο κανάλι του Πατρινού Καρναβαλιού και στην Κατερίνα Τσουκαλά είναι άκρως ενδιαφέρουσα αφού αποκαλύπτει την αγάπη που είχε ο εκλιπών για το καρναβάλι και το Κρυμμένο Θησαυρό, δίνοντας ταυτόχρονα και πολλά στοιχεία που θα ήταν καλό να ξέραμε εμείς οι νεότεροι.

Δείτε τη:


Πατρινό καρναβάλι - 10ο δελτίο του carnivalpatras.tv