Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποκτά έναν ισχυρότερο και πιο επίκαιρο από ποτέ συμβολισμό, ως μια δυναμική απάντηση της κοινωνίας στα σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση των «αρίστων», υπηρετώντας πιστά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, για την καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων και την επιβολή ενός προφανούς εργασιακού Μεσαίωνα.

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε, εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας, να κηρύξει τον πόλεμο στην εργασία, δηλαδή στην κοινωνική πλειοψηφία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των υποαπασχολούμενων και των ανέργων. Η φυσική θέση μας είναι πλάι τους, σε έναν μεγάλο αγώνα, στον οποίο καμία και κανένας δεν περισσεύει.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ριχνόμαστε μαζικά και συντεταγμένα στη μάχη για να υπερασπιστούμε εργασιακές κατακτήσεις χρόνων, αδιαμφισβήτητες και αδιαπραγμάτευτες.

Καλούμαστε να παλέψουμε όλες και όλοι μαζί, για να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία. Εν τέλει, καλούμαστε να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη ζωή, για ένα δημοκρατικό και κοινωνικά δίκαιο μέλλον.

Ο εργασιακός Μεσαίωνας που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να βάλει πλάτη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, εις βάρος των εργαζομένων, εις βάρος της κοινωνίας,  δεν πρέπει να περάσει. Και δεν θα περάσει….