Αγωνία για τους γονείς των μικρών παιδιών που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών και των βρεφοκομείων δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση για το αν ξεκινά η λειτουργία τους από τις 10 του μήνα. 

Αρκετοί γονείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιρναν τηλέφωνα στους παιδικούς σταθμούς για να ενημερωθούν, όμως, δεν έπαιρναν απαντήσεις, λέγοντας τους να πάρουν τηλέφωνο ξανά την Παρασκευή. 

Αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ακολούθησε ανακοίνωση από το υπουργείο που ανέφερε ότι δεν υφίσταται θέμα λειτουργίας των παιδικών σταθμών από τις 10 Μαΐου, αλλά και ότι το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της επιτροπής. 

Δεν ανοίγουν έτσι οι παιδικοί σταθμοί από την Δευτέρα. Το ζήτημα για τους γονείς είναι το πότε και το αν τελικά θα ανοίξουν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η επιτροπή εμφανίζεται αρκετά διστακτική στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών.

Όπως πιστεύουν τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να τηρήσουν εύκολα μέτρα, ενώ είναι αμφίβολο αν η διαδικασία των self test έχει τα ανάλογα αποτελέσματα για αυτά.

Από την άλλη, όπως λένε αρκετοί γονείς θα δυσκολευτούν στο να βάλουν το παιδάκι τους σε αυτή την διαδικασία των self test, ενώ η πλειοψηφία των παιδικών σταθμών έχει πάνω από 20 παιδιά σε κάθε τμήμα και αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους γονείς που στέλνουν το παιδί τους σε παιδικό σταθμό είναι εργαζόμενοι και τώρα που η αγορά έχει ανοίξει, με άπαντες να επιστρέφουν στην εργασία τους, αν παραμείνουν κλειστές αυτές οι δομές δεν θα ξέρουν που να αφήσουν το παιδί τους.

Πάντως, το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών αφού η επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα.