Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση που χαρακτήρισε την έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας, ο κόσμος ανταποκρίνεται και υπάρχει διάθεση για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα που έχει εξαχθεί από την μέρα που ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία, δηλαδή από τις 3 Απριλίου και μετά.

Ο μέσος όρος των εμβολιασμών ήταν από την αρχή σχετικά υψηλός, φτάνοντας τα 150 εμβόλια την ημέρα, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί και ανέρχεται στα 180.

Από τις 3 Απριλίου μέχρι τη Μ. Πέμπτη, το σύνολο των εμβολίων που έγιναν στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας έφθασαν τα 3.192, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Κέντρου τον Μάιο θα ξεπεράσουν σε μεγάλο βαθμό τα 4.000.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αναστάσιος Γιακουμής τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. «Υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου από την αρχή της εμβολιαστικής διαδικασίας.

Ο κόσμος έχει τη διάθεση για να κάνει το εμβόλιο, δεν υπάρχουν ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού και η προσέλευση είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γραμμές που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι δύο, ενώ το εμβόλιο που γίνεται μέχρι ώρας είναι αποκλειστικά της Pfizer.

Εκτός αυτού το προσωπικό του Κέντρου Υγείας έδειξε να προσαρμόζεται αμέσως στις απαιτήσεις της όλης κατάστασης που είναι αρκετά σύνθετη και ανταποκρίθηκε άμεσα, δείχνοντας σημαντική διαχειριστική ικανότητα και ψυχραιμία στην όλη εμβολιαστική διαδικασία. 

Σε ότι αφορά το επιδημιολογικό φορτίο της Κάτω Αχαΐας και της Δυτικής Αχαΐας που κατά την περίοδο της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα, είχε παρουσιάσει μια σημαντική επιβάρυνση, τα πράγματα δείχνουν να είναι καλύτερα. 

«Η υγειονομική κατάσταση στην περιοχή μοιάζει πράγματι να είναι καλύτερη και να έχει βελτιωθεί, ακολουθώντας την γενικότερη αποκλιμάκωση που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο τον νομό.

Όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Για αυτό και είναι αναγκαίο να συνεχίζουμε να δείχνουμε την ανάλογη προσοχή, τηρώντας τα μέτρα προστασίας» καταλήγει ο κ. Γιακουμής.