Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η επιχείρηση «Ελευθερία» και στην Πάτρα με τα εμβολιαστικά κέντρα να υποδέχονται τους πολίτες όλες τις ημέρες – πλην της Κυριακής του Πάσχα- για να θωρακιστούν απέναντι από τον ιό.

Από την Πέμπτη θα διενεργούνται και εμβόλια της εταιρείας Johnson & Johnson στην Αχαΐα και ήδη οι πρώτες παρτίδες δόσεων έχουν παραληφθεί και θα γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα του ΠΓΝΠ (Ρίο) και ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας».

Επίσης από τις 5 Μαΐου ξεκινάει μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Έτσι θα λειτουργούν καθημερινά δύο εμβολιαστικές γραμμές, η μία με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson και η άλλη όπως ξεκίνησε από την αρχή της “επιχείρησης ελευθερία” με το εμβόλιο της Pfizer (δυο δόσεων).

Στόχος του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, από τον επόμενο μήνα, να εμβολιάζονται περίπου 3.300 άτομα το μήνα. Μέχρι σήμερα υπάρχει κάλυψη 3.500 εμβολιασμών, με το σκεύασμα της Pfizer και δεν χάθηκε ούτε μια πολύτιμη δόση ενώ εμβολιάστηκαν, εκτάκτως στα Καλάβρυτα, εκατοντάδες ομάδες υψηλού κινδύνου, αστυνομικοί κλπ., από την Πάτρα και άλλες περιοχές.