Μπορεί η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων να έβαλαν στοπ στην οικονομία των Καλαβρύτων στο να πάρει μια ανάσα για τις ημέρες του Πάσχα, όμως, το άνοιγμα της εστίασης, σε συνδυασμό με τους ετεροδημότες που μπόρεσαν και πήγαν στην όμορφη πόλη, ήταν μια μικρή τονωτική ένεση.

Οι μέρες που ακολούθησαν μετά την Κυριακή του Πάσχα, από την Δευτέρα και την Τρίτη, παρουσίασαν μία ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα, από εκδρομείς, κυρίως πατρινούς που έσπευσαν να ανέβουν στα Καλάβρυτα και στα χωριά του Χελμού για να πιάσουν τον Μάη.

Έτσι αρκετοί εκδρομείς που προχώρησαν σε μίνι αποδράσεις τις ημέρες της αργίας, σε μέρη γύρω από τα Καλάβρυτα, πέρασαν και από την πόλη, δίνοντας έναν αέρα αισιοδοξίας στην αγορά της πόλης.

Βέβαια όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ταυτιστούν με κάποια τάση ανάκαμψης από τη στιγμή που στην ουσία επισκέπτες, δεν υπήρχαν πέρα από τους ετεροδημότες και τους εκδρομείς από την Πάτρα.

Ήταν ωστόσο μία αρχή. «Υπήρξε μία μικρή κινητικότητα στην αγορά των Καλαβρύτων, με λίγο περισσότερο κόσμο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων.  «Σε σύγκριση με τους περασμένους μήνες που τα πάντα ήταν κλειστά, ήταν μία καλή αρχή για το άνοιγμα της αγοράς.

Ευελπιστούμε η αρχή αυτή να έχει και συνέχεια, παρόλο που είμαστε προς των πυλών του καλοκαιριού και οπωσδήποτε τα Καλάβρυτα, δεν θα είναι στις πρώτες προτιμήσεις των εκδρομέων. Όμως είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις και εμπειρίες στους επισκέπτες του, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες».

Σημειώνουμε ότι τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων στην ουσία δεν έχουν ανοίξει ακόμα, παραμένουν κλειστά, χωρίς κρατική εντολή και ένα μέρος αυτών αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από τις 15 Μαΐου και μετά, με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.