Αρκετά «σκαλιά» έχει ανέβει η περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας στην εμβολιαστική διαδικασία από τότε που ξεκίνησε την λειτουργία του το mega εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους πίνακες που ανάρτησε στα social media ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υπεύθυνος της περιφέρειας για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο νομός έχει ανέβει αρκετές θέσεις, μέσα σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα.  

Ο ίδιος αναφέρει: «Μπορεί να μην έχει τόση μεγάλη σημασία για κάποιους γιατί δεν έχουμε αγώνα δρόμου μεταξύ περιφερειών, είναι όμως ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για την περιφερειακή μας ενότητα και δείχνει την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε συνεργατικά για το συντομότερο χτίσιμο του τείχους της ανόσιας. 

Πριν από τις 15/4 αριστερά στον πίνακα είμαστε 2000 εμβολιασμούς πίσω από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου. Μετά την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στον ΟΛΠΑ, έγινε μια σημαντική προσπάθεια, σημειώνω την στήριξη της περιφέρειας και με προσωπικό από την Δημόσια υγεία αλλά και με υλική συνδρομή και με την βοήθεια ιδιωτών, μεγάλων εταιρειών, το αποτέλεσμα είναι στον δεξιό πίνακα και δικαιώνει τις προσπάθειες μας.

Σήμερα είμαστε κατά 300 εμβολιασμούς μπροστά από την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου με ανάλογο πληθυσμό . Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι αποδίδει.

Οι συμπολίτες μας έχουν κατανοήσει τον μονόδρομο για να επανακτήσουμε την κανονικότητα στις ζωές μας. Επιταχύνουμε με νέες εμβολιαστικές γραμμές , είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη του εφιάλτη».