"Τα καθιστούν πάντα επίκαιρα τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, οι αντιθέσεις του πολιτικού συστήματος και η διαρκής προσπάθεια που γίνεται από την άρχουσα τάξη της επιβολής μέτρων στους εργαζόμενους του δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, στους μικρομεσαίους, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ενώ βγαίνουμε από το τρίτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση με αντιδημοκρατικά μέτρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες που δημιουργεί η ίδια η πανδημία. Καταδικάζει, καταγγέλλει, σπέρνει τον πανικό, για συγκεντρώσεις και πορείες που η ίδια προκαλεί με την πολιτική της. Απαξίωσε το δημόσιο σύστημα υγείας, αποψίλωσε τα νοσοκομεία από ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, στοίβαξε τους μαθητές ανά 25 μέσα σε τάξεις χωρίς κανένα μέτρο, μοίρασε ψυχούλα στους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του πολιτισμού κ.α. Αντάμειψε πλουσιοπάροχα τους ημετέρους και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η ελαστική φθηνή εργασία είναι στο προσκήνιο ενώ οι ευέλικτες μορφές εργασίας δεν διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες με σεβασμό στα δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες των εργαζομένων. Όσο για τη νεολαία η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα ζοφερό μέλλον και κατακρεουργεί τις κατακτήσεις χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

Μέσα στην πανδημία ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα για να περάσει η περιουσία και η πρώτη κατοικία της κοινωνίας σε ξένα εγχώρια funds, ψήφισε αντεργατικούς νόμους, κατάργησε το ωράριο και την Κυριακάτικη αργία. Κατάργησε τις δημοκρατικές θεσμικές αλλαγές του Κλεισθένη στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πλάτεμα δηλαδή της δημοκρατίας, την ενεργοποίηση υγιών δυνάμεων της κοινωνίας. Κατάργησε την απλή αναλογική δίνοντας εξουσίες εκτός δημοτικών συμβουλίων, στην οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής ακυρώνοντας έτσι τα δημοτικά συμβούλια καθιστώντας τα αδρανή, παθητικό δέκτη αποφάσεων.

Το νομοσχέδιο που απεργάζεται θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον κόσμο της εργασίας. Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν μπορεί να μείνουμε αμέτοχοι. Οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο και άλλοι φορείς για να προασπίσουμε και διευρύνουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συγχρόνως εκφράζουμε την αντίθεσή μας προς κάθε μορφή εξουσίας και την Δημοτική αρχή, που με την πολιτική της απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο (μη εφαρμογή αποφάσεων, έλλειψη ενημέρωσης κ.α) ενώ συγχρόνως νίπτει τας χείρας της, ως «Πόντιος Πιλάτος» για την τύχη των εργαζομένων στα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας στέλνοντας τους στον Καιάδα της ανεργίας, αντί να οργανώσει όλες τις δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για πόρους αλλά και διεύρυνση των θεσμικών αλλαγών.

Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος που θα φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο, η παράταξή μας Ώρα Πατρών έθεσε το θέμα συμμετοχής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση για να προστατέψουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματά μας" αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης Ώρα Πατρών.