Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς - Τερψιθέας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

Τη φετινή χρονιά, που η κοινωνία μας δοκιμάζεται στο ζενίθ της πανδημίας, τηςv οικονομικής κρίσης, των αντιλαϊκών μέτρων, της πνευματικής και σωματικήςvκαταστολής, η 1η Μάη γίνεται ημέρα σύμβολο για την αφύπνιση και την ανάσταση του λαού μας.

Αυτή τη μέρα, δεν ξεχνάμε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται διαχρονικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και για το δίκιο των ανθρώπων. Για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την ευτυχία, την ασφάλεια.

Δεν ξεχνάμε ούτε τους ανθρώπους στο Σικάγο το 1886, που με τη ζωή τους εναντιώθηκαν στο μέχρι τότε αιώνιο γρανάζι της δουλείας και κέρδισαν με τους αγώνες τους το 8ωρο στην εργασία.

Ο ελεύθερος, ποιοτικός, δημιουργικός χρόνος στη ζωή του ανθρώπου είναι φυσικό δικαίωμα και δεν εκχωρείται, ούτε ταυτίζεται με τα συμφέροντα και την παραγωγή περισσότερου κέρδους για το μεγάλο κεφάλαιο.

Η ανθρωπότητα με δουλειά και έρευνα έχει εκτινάξει τις δυνατότητες της επιστήμης, η οποία χειραγωγείται ως λάφυρο των ισχυρών, και δεν χρησιμοποιείται, ως θα όφειλε, σαν μέσο βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των λαών. Η εποχή μας περιλαμβάνει τόση τεχνογνωσία που όλος ο πλανήτης μπορεί να απολαμβάνει απρόσκοπτα τα αγαθά της παιδείας, της τέχνης, του αθλητισμού, της υγείας.

Σήμερα, που τα κεκτημένα αυτά δικαιώματα πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να αντισταθεί σθεναρά στην καταπάτησή τους. Είναι καθήκον μας απέναντι στη σημερινή κοινωνία, αλλά και τις επόμενες γενιές να υπερασπιστούμε αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα από τους
προηγούμενους.

Καλούμε όλους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάη στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο, για να συνεχίσουμε τους ιστορικούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση.