Θλίψη στην επιστημονική κοινότητα της Πάτρας αλλά και σε όλη την πόλη, ο θάνατος του καθηγητή παιδιατρικής και επί σειρά ετών διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας Στέφανου Μανταγού.

Ο γνωστός επιστήμονας από την Ικαρία και πρώην πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, είχε “πολιτογραφηθεί” πατρινός αφού κατοικούσε για δεκαετίες στην πόλη, προσφέροντας τις υπηρεσίες του.

Ο καθηγητής έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Συγκινητική είναι η ανάρτηση που έκανε για τον θάνατό του ο συνάδελφός του, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης:

"Έφυγε" χθες ο καθηγητήςς ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΤΑΓΟΣ κοντά 35 χρόνια κράτησε και η δική μου προσωπική συμπόρευση στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών με τον καθηγητή ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΤΑΓΟ... τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΤΑΓΟ που μετά από μια περήφανη και επιστημονικά καταξιωμένη διαδρομή στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας "ΕΦΥΓΕ "χθες σκορπίζοντας;ς θλίψη στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του θα θυμόμαστε πάντα την οργανωμένη με υψηλό δείκτη ευφυίας σκέψη του, τις διδακτικές του ικανότητες ,το ανεξάντλητο καλοσυνάτο χιούμορ του, βαθύ το επιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμα που άφησες πίσω σου Στέφανε , παρακαταθήκη στους εκατοντάδες παιδιάτρους που δίδαξες και εκπαίδευσες και με την λέξη ΑΞΙΟΣ γεμάτη σιωπηλή συγκίνηση σε συνοδεύουμε στο τελευταίο σου ταξίδι.. θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό ΦΙΛΕ και συνάδελφε ...