Αρκετά καλά πήγε η πρώτη μέρα για τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο άνοιγμα των μαγαζιών και στην επιστροφή του κλάδου στην μερική κανονικότητα.

Η πρεμιέρα της επιστροφής αυτής κύλησε αρκετά καλά για τα μαγαζιά. Από νωρίς το πρωί, έως το βράδυ, στις 11 όπου λόγω του περιοριστικού ωραρίου έκλεισαν τα καταστήματα, τα τραπεζάκια στις πλατείες και στους πεζόδρομους της Πάτρας, γέμισαν από κόσμο.

Λόγω της αργίας της ημέρας, αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας μεγαλύτερη ζήτησαν είχαν τα παραλιακά καταστήματα εστίασης, όμως και στο κέντρο, υπήρχε αρκετή κίνηση.

Το βράδυ, ύστερα από πολλούς μήνες, η εικόνα σε πολλά από τα στέκια της Πάτρας που η ζωή τους στηρίζεται στην εστίαση, ήταν διαφορετική με τα τραπεζάκια έξω.

Οι κρατήσεις ήταν αρκετές και είχαν ξεκινήσει από την Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι, πεζόδρομοι και πλατείες, όπως αυτοί της Ηφαίστου, της Τριών Ναυάρχων, της Ρήγα Φεραίου, των Υψηλών Αλωνίων, είχαν κόσμο και ζωή.

Σε ότι αφορά τα μέτρα τηρήθηκαν στο ακέραιο. Τα καταστήματα δούλεψαν χωρίς να υπάρχει μουσική, με τα τραπέζια να κρατούν τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει όρθιοι και χωρίς κόσμο οι εσωτερικοί χώροι.

Τέλος, κοντά στις 11 το βράδυ είχαν κλείσει όλα τα καταστήματα, με τους εργαζόμενους να έχουν κάνει τις προετοιμασίες τους. Όλα κύλησαν έτσι ομαλά, χωρίς παραφωνίες για τα μαγαζιά, ενώ η αστυνομία που ήταν σε επιφυλακή δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση.

Ο κόσμος έδειξε ότι διψάει για επαφή και συναναστροφές μέσω της εστίασης και η εστίαση από την πλευρά της έδειξε ότι τα μαγαζιά της έδωσαν ζωή στην Πάτρα, αλλά και ότι μπορεί να συνδυαστεί ο περιορισμός της διασποράς και η κανονική λειτουργία του κλάδου.