Η εστίαση άνοιξε, τα τραπεζάκια βγήκαν έξω και ύστερα από το πρωινό ξύπνημα, αρκετός κόσμος βγήκε έξω για να χαρεί αυτό που εδώ και μήνες δεν είχε την δυνατότητα να απολαύσει.

Έναν καφέ, όχι στα όρθια, αλλά σε τραπεζάκι, μαζί με τους φίλους, τους γνωστούς και τις παρέες του. Να τα πει μαζί τους, να σχολιάσουν την γύρω τους καθημερινότητα, να μιλήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν και άλλα πολλά.

Άλλωστε, ένας καφές είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν καφέ. Είναι η επαφή, η κοινωνική συναναστροφή, η επικοινωνία με τους γύρω μας, η χαρά και το γέλιο, αλλά και τόσα ακόμα. Όλα αυτά που η πανδημία μας στέρησε εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Από τις 11.30 το πρωί και μετά, Δευτέρα του Πάσχα, όπου η εστίαση επέστρεψε σε μία σχεδόν κανονικότητα,  ο κόσμος γινόταν ολοένα και περισσότερος στα τραπεζάκια των καταστημάτων.

Από το κέντρο έως και την παραλιακή ζώνη, όλοι έσπευσαν για έναν καφέ και για να τα πουν. Πάντα με μέτρα, με αποστάσεις ασφαλείας και με ότι άλλο προβλέπεται στο αντίστοιχο πρωτόκολλο. Σε όλα αυτά βοήθησε και ο καλοκαιρινός καιρός, με τον ήλιο να καίει. Επιτέλους λίγη αισιοδοξία...

Δείτε φωτογραφίες από διάφορα καταστήματα εστίασης.