"Σε μια περίοδο που η κοινωνία βοά για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα με νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο. Ιδιαίτερα σήμερα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωσή του με νόμο στην Ελλάδα. Μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί εργατικοί αγώνες, η κυβέρνηση θέλει να την αποτελειώσει. Την ίδια στιγμή πετυχαίνει σημαντικό χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση με το φακέλωμα των σωματείων, την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την περιστολή των απεργιών.

Ομολογούν με προκλητικό τρόπο, ότι η παραπάνω επίθεση στις κορυφαίες εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, αποτελεί προαπαιτούμενο για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στους μονοπωλιακούς ομίλους, για να στηριχθούν οι τράπεζες και να συνεχίσουν το μακάβριο έργο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της περιουσίας του λαού που υποφέρει. Και όλα αυτά χρυσοπληρωμένα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, συνολικά των λαών της ΕΕ.

Εκεί θα κατευθυνθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να προσληφθούν υγειονομικοί ,για να παρέχονται σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση σας για την οποία δεν ευθυνόμαστε!

Οι υγειονομικοί συμπαρατασσόμαστε με τα σωματεία εργαζόμενων για διεκδίκηση σύγχρονου δωρεάν συστήματος υγείας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για απόσυρση του νομοσχεδίου κατάργησης του 8ωρου,για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 / 5 ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ.