Αργία η Δευτέρα του Πάσχα και η γιορτή του Αϊ Γιώργη που φέτος έπεσαν με την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης, με τραπεζάκια στους κοινόχρηστους χώρους.

Το κέντρο της Πάτρας δεν έχει έτσι την κίνηση που θα είχε σε μία καθημερινή, παρόλα αυτά δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να απολαύσουν το πρωινό τους καφέ σε ένα από τα τραπεζάκια των καφέ της Ρήγα Φεραίου.

Το ίδιο σκηνικό έγινε σε άλλα σημεία – στέκια της Πάτρας, όπως στα Ψηλαλώνια, στην πλατεία Γεωργίου και στην Γεροκωστοπούλου. Ορισμένα βέβαια μαγαζιά - καφέ (λίγα είναι αλήθεια) δεν άνοιξαν λόγω της αργίας της ημέρας και θα το κάνουν αυτό από Τετάρτη.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που αρκετοί λόγω της αργίας επέλεξαν να πάνε προς θάλασσα μεριά για τον πρωινό τους καφέ και να κάτσουν σε ένα από τραπεζάκια των καφετεριών της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Πάντως, όπως και να έχει, όπου και να κάτσει κανείς, στο κέντρο ή δίπλα στην θάλασσα, ο καφές στο τραπεζάκι είναι ένα πράγμα διαφορετικό. Έχει άλλη χάρη από το όρθιο. Για αυτό και μας έχει λείψει περισσότερο από όλα!