Στρώνει τραπέζι η εστίαση, με τα μπαρ εστιατόρια, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες να έχουν βάλει τα τραπεζάκια τους έξω από τα μαγαζιά τους και να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον κόσμο το βράδυ της Δευτέρας, μετά από τόσους μήνες.

Θα είναι σίγουρα μια διαφορετική εικόνα η αποψινή για μέρη της Πάτρας που έχουν ταυτιστεί με την κίνηση των καταστημάτων εστίασης, σε μία εποχή ιδανική για να κάτσει κανείς έξω και να απολαύσει το φαγητό και το κρασί του, με τη συντροφιά του φεγγαριού και της ανοιξιάτικης νύχτας.

Μέρη όπως η Ηφαίστου, τα Ψηλαλώνια, το Μαρκάτο, η Τριών Ναυάρχων, το Κάστρο, τα Βραχνέικα και τόσα ακόμα θα πάρουν ζωή ξανά, μέσα από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων της εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά από τα καταστήματα της Πάτρας, είναι ρεζερβέ όχι μόνο για απόψε, αλλά και για τα βράδια που ακολουθούν.

Οι κρατήσεις ξεκίνησαν με το που επισημοποιήθηκε ότι η εστίαση ανοίγει και κορυφώθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν τα καταστήματα είχαν μετατραπεί σε μικρές φάμπρικες στο πλαίσιο των προετοιμασιών τους για την μεγάλη ημέρα.

Η ημέρα έφτασε και η διαθεσιμότητα, με βάση τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, είναι ελάχιστη. Ο κόσμος έχει ανάγκη να περάσει όμορφα και ευχάριστα σε ένα μαγαζί και αυτό φάνηκε από την ανταπόκριση που υπάρχει.

"Μετά από τόσους μήνες, ο κόσμος είναι λογικό να θέλει να βγει, να συναναστραφεί, να κοινωνικοποιηθεί και να βρεθεί από κοντά με φίλους και γνωστούς του. Για αυτό και στα περισσότερα καταστήματα εστίασης οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες" σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου. 

Η αγωνία του κόσμου της εστίασης

Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη αγωνία στην εστίαση για την επόμενη ημέρα. Ζητούμενο είναι η ανταπόκριση αυτή να συνεχιστεί και να μην σχετίζεται απλά και μόνο με τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, να μην είναι δηλαδή ένα πυροτέχνημα.

Η αγωνία βέβαια του κόσμου της εστίασης αφορά και τα υγειονομικά μέτρα. Να τηρηθούν οι κανόνες και τα πρωτόκολλα στο απόλυτο, να μην έχουμε φαινόμενα διασποράς και κρουσμάτων και να μην ξανά χρειαστεί ποτέ να κλείσει ο κλάδος.

Για αυτό και άπαντες στον κλάδο είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τα μέτρα και να μην δώσουν δικαιώματα. Πάντως, προβληματίζουν τα μέτρα της απαγόρευσης της μουσικής και του περιορισμένου ωραρίου, όμως, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Θα τα τηρήσουν και αυτά, όπως και όλα τα υπόλοιπα.