Επιτέλους η μεγάλη μέρα έφτασε….

Τα τραπεζάκια έξω στις πλατείες και στους πεζόδρομους της Πάτρας, με την εικόνα αυτή να παραπέμπει σε μια διαφορετική ημέρα.

Η εστίαση μετά από εφτά μήνες σχεδόν λειτουργεί κανονικά, με τραπεζάκια και καρέκλες έξω, με καφέ σε φλιτζάνι και όχι σε πλαστικό, με πελάτες να κάθονται και να τα λένε σαν άνθρωποι, αφήνοντας στην άκρη το… όρθιο και γενικότερα τα καταστήματα να έχουν επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Μια κανονικότητα βέβαια που ίσως να είναι διαφορετική από την προηγούμενη, που ίσως πάλι να είναι κάπως άγνωστη αυτή τη φορά, με την αγωνία από όλον τον κόσμο της εστίασης για αυτή την ξεχωριστή μέρα να έχει φτάσει στο κατακόρυφο της.

Όμως όλα αυτά δεν αναιρούν την αισιοδοξία και την ελπίδα που πάντα εμπεριέχει μία καινούργια αρχή. Γιατί καινούργια αρχή έχουμε πλέον στον κλάδο της εστίασης.

Ένας κλάδος που πέρασε τόσα πολλά από την πανδημία η οποία έφερε ένα τσουνάμι στον χώρο, με την εστίαση όμως να μένει όρθια. Και αυτό είναι το σημαντικό.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, που ήρθε μετά από ημέρες προετοιμασιών από τον κόσμο της εστίασης, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για αυτή την καινούργια αρχή, η ευχή ήταν μία από όλους: Από τους θαμώνες, από τους εργαζόμενους, από τους καταστηματάρχες. «Καλή αρχή. Καλό ξεκίνημα»!


Φωτό - Αλέκα Κουβεριανού - Λαμπροπούλου

Φωτό - Αλέκα Κουβεριανού - Λαμπροπούλου