Μια βελγική εταιρεία σοκολάτας που πέρυσι έβαλε λευκές μάσκες στα λαγουδάκια του Πάσχα, τώρα παράγει μεγάλες σοκολατένιες σύριγγες, προσπαθώντας να συμβαδίσει με τη νέα τάση της πανδημίας του κοροναϊού.

Καθώς το Βέλγιο εντείνει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19, το ζαχαροπλαστείο «Cocoatree» αναφέρει και τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία ως ένα είδος «εμβολίου» από μόνο του ενάντια σε ορισμένες καταστάσεις.


«Είναι ένα σύμβολο ελπίδας και γι ‘αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω το εμβόλιο (σοκολάτα)» δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Ζενεβιέ Τρεπάντ.

Το Cocoatree, που εδρεύει στο Lonzee, ένα χωριό περίπου 45 χιλιόμετρα νότια των Βρυξελλών, ονόμασε τις σοκολατένιες σύριγγες «L’Atch’a Azteka», ένας συνδυασμός του ήχου φτερνίσματος και των αρχαίων καταναλωτών σοκολάτας, των Αζτέκων.

«Ένα εμβόλιο σοκολάτας έχει πολλά θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Τρεπάντ. «Είναι ένα είδους αντικαταθλιπτικό. Έχει μαγνήσιο. Η σοκολάτα γενικά έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως γνωρίζουν οι άνθρωποι, και πάνω απ ‘όλα ενισχύει το ηθικό».