Η Δανάη Παππά επέστρεψε στην τηλεόραση με τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Η τούρτα της μαμάς».

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την ηρωίδα της, για το πώς αισθάνεται που συμμετέχει για πρώτη φορά σε κωμωδία, αλλά και για το αν έχει βιώσει ανταγωνιστική συμπεριφορά από συναδέλφους της.

Ξεκινώ με την τηλεοπτική σου επιστροφή σου στη σειρά των Ρήγα-Αποστόλου στην ΕΡΤ1. Μίλησε μας για την ηρωίδα που θα υποδυθείς στην «Τούρτα της μαμάς».

Υποδύομαι τη Ζέτα που επισκέπτεται το σπίτι της Ευανθίας και του Τάσου ως η κοπέλα του Παυλή, Εκείνος τους έχει εκμυστηρευτεί ότι σκοπεύει να της κάνει πρόταση γάμου και ότι θα ήθελε να γίνουν κουμπάροι, η ίδια όμως αγνοεί τις προθέσεις του. Έτσι ακούγοντας τα «κουμπάρα μου» της Ευανθίας, παθαίνει πανικό. Η Ζέτα είναι πλούσια, γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας των βορείων προαστίων, ενώ ο σύντροφος της κατάγεται από ένα χωριό της Κομοτηνής. Οι διάλογοι είναι πραγματικά απολαυστικοί.

Πώς αισθάνεσαι που έπειτα από δύο καθημερινές σειρές συμμετέχεις σε μια καθαρόαιμη εβδομαδιαία κωμωδία;

Χαίρομαι πάρα πολύ. Παρακολουθούσα τη σειρά από τα πρώτα επεισόδια. Είναι θεσπέσια. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι έξοχα. Οι πρωταγωνιστές είναι επίσης εξαιρετικοί. Ήθελα πολύ να συμμετάσχω. Δεν έχω ξανακάνει κωμωδία και ήταν μεγάλη πρόκληση. Η Ιωάννα Πηλιχού, η Καίτη Κωνσταντίνου, η Λυδία Φωτοπούλου με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Με έκαναν να αισθανθώ τόσο άνετα. Το ίδιο και ο κύριος Αλέξανδρος Ρήγας. Ένιωσα ότι μπαίνω σε μια οικογένεια. Ήταν καταπληκτική εμπειρία.

Είσαι μόλις τέσσερα χρόνια στο χώρο. Έτυχε, ωστόσο, να βιώσεις ανταγωνιστικές συμπεριφορές από συναδέλφους σου;

Σίγουρα έχω αντιμετωπίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Βέβαια, επειδή εγώ η ίδια δεν είμαι ανταγωνιστική, αποκρούω με τη στάση μου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτή τη διάθεση. Όποιος βρίσκεται απέναντι μου, έπειτα από λίγο ηρεμεί. Είμαι κοινωνική και ευγενής στις συνεργασίες μου.

Ουσιαστικά η ενασχόληση σου με το συγκεκριμένο επάγγελμα προέκυψε εντελώς τυχαία. Άρεσες στον Ανδρέα Γεωργίου και σου έστειλε μήνυμα στο Instagram προσφέροντάς σου έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Τατουάζ». Τι σημαίνει πλέον η υποκριτική για σένα; Είναι κάτι πιο βαθύ;

Σίγουρα είναι κάτι πιο βαθύ. Έχω σπουδάσει χορό. Αυτή ήταν η βασική μου ενασχόληση πριν από το «Τατουάζ» και τις «8 λέξεις». Πάντοτε έβλεπα με θαυμασμό τους ηθοποιούς. Θεωρούσα πολύ δύσκολη την υποκριτική τέχνη. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς καταφέρνουν να παίζουν τόσους πολλούς διαφορετικούς ρόλους ή να είναι σε ένα γύρισμα με τόσους ανθρώπους μαζί. Όταν μπήκα στο χώρο και μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πώς λειτουργεί αυτό το επάγγελμα, το ερωτεύτηκα. Ακόμα και τώρα, υπάρχουν φορές που γυρίζουμε με κάποιον άλλο μια σκηνή, και το μυαλό μου φεύγει για λίγο και σκέφτομαι «Πού είμαι; Τι στροφή είναι αυτή που πήρε η ζωή μου ξαφνικά! Βρίσκομαι με αυτό τον ηθοποιό απέναντι μου και παίζω».

Σκοπεύεις να κάνεις μαθήματα υποκριτικής;

Ναι, θα το ήθελα. Τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πολύ έντονα. Δεν είναι αναγκαίο να έχεις τελειώσει μια σχολή. Υπάρχουν και αξιόλογοι αυτοδίδακτοι επαγγελματίες στον καλλιτεχνικό χώρο. Επειδή έχω δουλέψει σε σειρές και έχω αποκτήσει ήδη μια εμπειρία τριών ετών που αποτελεί ένα πρώτο βήμα, θα ήθελα πολύ να το εξελίξω ώστε να νιώθω και εγώ περισσότερο καταρτισμένη και ότι μπορώ να σταθώ δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς. Τώρα, ορισμένες φορές, αισθάνομαι ανασφάλεια. Είναι λογικό, είπε στο 7 Μέρες TV.