Ζήτηση είχαν οι αγορές των self test στα φαρμακεία της Πάτρας τις περασμένες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με αρκετούς φαρμακοποιούς δεν ήταν μόνο οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα ή κληρικοί που τα ζητούσαν, δίνοντας το ΑΜΚΑ τους για να τα προμηθευτούν δωρεάν.

Αρκετοί, μη έχοντας το δικαίωμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος για να τα προμηθευτούν πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, προχώρησαν στην αγορά τους.

Ο λόγος; Για να τα κάνουν για το πασχαλινό τραπέζι, πηγαίνοντας στον προορισμό τους για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, μέσω των self test.

Ο κόσμος έτσι ήθελε να έχει μία ασφάλεια και να μην το ρισκάρει ή να χάσει τις γιορτές με τους δικούς του ανθρώπους. Κι όλα αυτά παρόλο που το ποσοστό διάγνωσης των self test εξακολουθεί να μην είναι και τόσο υψηλό, φτάνοντας το 40% με 50%.

Ωστόσο, το γεγονός δείχνει αφενός την ανάγκη του κόσμου για να γιορτάσει το φετινό Πάσχα, έτσι όπως έχει συνηθίσει, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, αφετέρου ότι τα self test τείνουν να καθιερωθούν στη συνείδηση του κόσμου ως ένα σημαντικό εργαλείο προστασίας.

Πάντως, οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους βρήκαν δουλειά για να κάνουν μέσω των self test, χωρίς να πληρώνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων από κάπου.

Με το άνοιγμα της εστίασης θα είναι υποχρεωτικό και για τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου, οπότε η ζήτηση τους θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτή την εβδομάδα.

Πάντως, σε ότι αφορά τους ελέγχους, ο χρόνος προσαρμογής που είχε δοθεί τελειώνει και τα μικτά κλιμάκια θα βγουν στους δρόμους μέσα στις επόμενες ημέρες, μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα σε εργοδότες και εργαζόμενους που δεν θα το έχουν κάνει.