Μέτρια έως σε έναν βαθμό ικανοποιητική είναι η κίνηση που υπάρχει στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας αυτές τις μέρες του Πάσχα.

Μέτρια σε σύγκριση με την αντίστοιχη κίνηση που υπήρχε στα καταστήματα του είδους τις περιόδους, πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, όμως από την άλλη είναι θετικό που φέτος υπάρχει τουλάχιστον μια ζήτηση, καθώς πέρυσι όλα για τον κλάδο ήταν στο μηδέν. 

"Το περσινό Πάσχα φτάσαμε στον πάτο και η πτώση που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν μεγάλη αφού δεν είχαμε καθόλου κίνηση" τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου ζαχαροπλαστών Αχαΐας, Ταξιάρχης Κάππας.

"Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τον κόσμο που δείχνει να έχει μεγαλύτερη διάθεση για να γιορτάσει και αυτό είναι ευχάριστο". 

Από την άλλη βέβαια η φετινή  κίνηση για σε σύγκριση με το Πάσχα του 2018 ή του του 2019, είναι πεσμένη. "Η πτώση σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια φτάνει το 30%" τονίζει από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Μιλτιάδης Παπαδόπουλος. 

"Όμως σίγουρα ο κόσμος έχει ένα ενδιαφέρον για να προμηθευτεί τα απαραίτητα γλυκίσματα για το πασχαλινό τραπέζι έστω και αν η κίνηση να είναι κάπως υποτονική σε σύγκριση με αυτό που γινόταν παλιότερα. 

Αυτό που έχουμε παρατήσει είναι ότι οι ποσότητες που παίρνει είναι σαφώς μικρότερες, κάτι που οφείλεται στα μέτρα και στον περιορισμένο αριθμό ατόμων που μπορεί να έχει ένα πασχαλινό τραπέζι". 

Η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού εστιάζεται κυρίως στα πασχαλινά γλυκίσματα. "Το γλύκισμα που έχει αποτελεί την κλασική επιλογή του κόσμου για το Πάσχα, είναι το τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα.

Από εκεί και πέρα ο κόσμος έχει πάρει τα κουλουράκια του, οι νονοί έχουν προμηθευτεί τα σοκολατένια αβγά τους, ενώ πλέον υπάρχει μια ζήτηση για τούρτες και για παγωτό" τονίζει ο κ. Κάππας.  

Σύμφωνα με τους ζαχαροπλάστες και τα μέλη του συλλόγου ότι φτιάχνεται στα ζαχαροπλαστεία είναι με αγνά και πρωτογενή υλικά, όπως απαιτούν οι κανόνες της ζαχαροπλαστικής, με τους τεχνίτες του είδους να βάζουν την τέχνη πάνω στα γλυκίσματα, το μεράκι και την καλύτερη τους διάθεση.

"Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας καλή Ανάσταση, με υγεία και χάρες, ελπίζοντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας" καταλήγει ο σύλλογος των ζαχαροπλαστών.